Camiye Seccadeyle Gelin

Camiye Seccadeyle Gelin

Sağlık Bakanlığı, “domuz gribi”nden hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e yükseldiğini açıkladı

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, pandemik grip sebebiyle çeşitli illerde tedavileri sürdürülen hastalardan 24 ve 31 yaşlarında 2 bayan, 55 yaşında bir erkek ve 5 yaşında 1 erkek çocuk olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Pandemik gripten hayatını kaybedenlerin sayısının 15'e ulaştığı belirtildi.
AKSARAY'DA 2 KİŞİDE DOMUZ
GRİBİ VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ
Aksaray'da 2 kişide domuz gribi virüsü tespit edildi. Aksaray Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Şeyda Soydan, İl Genel Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kentte grip belirtileri görülen 5 kişiden 2'sinde, Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsüne gönderilen tahlillerinde domuz gribi virüsüne rastlandığını belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın aşı programı kapsamında Aksaray'a 2 bin aşı gönderildiğini belirten Soydan, ilk etapta sağlık personelinin aşılanmasına başlandığını, normal grip aşısında olduğu gibi yumurtaya alerjisi olan kişilerin ve 20 haftadan az olan gebeliklerde domuz gribi aşısının yapılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
HAC DÖNEMİ AŞILARI
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nce, Hacc'a gidecekler için aşı uygulamasının başladığı hatırlatılarak, Hacı adaylarının aşılarını seyahatlerinden 15 gün önce yaptırmaları tavsiyesinde bulunuldu. Bu arada yurt çapında sağlık personeline yönelik başlatılan domuz gribi aşısı kampanyası bütün hızıyla sürüyor.
CAMİYE SECCADEYLE GELİN
Adana İl Müftüsü İsmail Canbolat, vatandaşların ibadet edecekleri camiye gelirken domuz gribine karşı seccade ve tespihlerini yanlarında getirmelerini tavsiye etti. Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen doktorlar tarafından kent merkezindeki camilerde görev yapan imamlara, korunma yollarına ilişkin seminer verildiğini belirten Canbolat, bu bilgilerin de hutbe ve vaazlarda vatandaşlara aktarıldığını ifade etti.
CEP KOLONYASI SATIŞLARI ARTTI
Domuz gribinin yaygınlaşması, cep kolonyası satışlarını da artırdı. Kolonya üreticileri, son bir haftada satışlarının yüzde 100 oranında arttığını, talepleri karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiriyorlar.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. İbrahim Erayman, kolonyayla yapılan temizliğin suyla yapılandan farklı olmadığını belirterek, "Kolonya virüse karşı etkili olmaz, kolonya yerine deterjanlı suyla ellerin yıkanması daha faydalı olur" dedi.