Camiler Kur'an Bülbüllerini Ağırlıyor

Camiler Kur'an Bülbüllerini Ağırlıyor

Katılımın yoğun olduğu bu yıl eline Elif Ba kitabını alan minikler camilerin yolunu tuttu.

Okulların tatile girmesinden sonra başlayan Yaz Kur'an kurslarının açılışı Şereflikoçhisar Müftüsü Hüseyin Can tarafından Mescit Camisi'nde ilahi ve Kur'an dinletisi ile yapıldı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği kurs açılışında İlçe Müftüsü Hüseyin Can tarafından çocuklara kurs hakkında bilgi verdi. Can, konuşmasında, "Bu yıl camilerimiz ve kurslarımız Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek isteyen miniklerle dolacak. Cami ve kuran kurslarını dolduran yüzlerce çocuk yaz tatillerinde Kur'an-ı Kerim öğrenecekleri için çok sevinçliyiz. Çocukların dini bilgilerini ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeleri için yaz Kur'an kursları büyük bir fırsattır. Anne ve babaların çocuklarını açılan kurslara göndermelerini istiyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kurslarına hafta için her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat Kur'an eğitimi alacağını ifade eden Müftü Can, yapılacak olan kurslarda Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerinde gerçekleştirileceğini söyledi. Can, "Yaz kurslarına katılan çocuklara Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler dışında çeşitli eğlencelerle güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'an öğrenmelerini sağlanacaktır. Kuran kurslarını tanıtmak Kuran öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dini, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenebilecek Kuran kursları ile birlikte çeşitli aktivitelerde düzenleyerek çocukların güzel bir tatil geçirmesi için bu sene hazırlıklarda yaptık." diye konuştu.

Kurs boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan çeşitli kitaplar dağıtılacak. Müftülük, ihtiyaç olması halinde aynı kurs ve camide farklı saatlerde sabah ve öğleden sonra kurs düzenleyebilecek. İki dönem halinde gerçekleştirilecek yaz kursları 17 Ağustos'ta sona erecek.