Camiler cıvıl cıvıl

Camiler cıvıl cıvıl

Yaz Kur’ân Kursları’nda ders başı yapılmasıyla birlikte Türkiye’nin her bölgesinde Kur’ân öğrenme heyecanı başladı.

Dün ders başı yapılan kurslara, milyonlarca minik yürek, ellerinde cüzlerle birlikte büyük bir heyecanla akın etti. Kur'ân öğrenmek için kursa gelen minik yürekler camileri şenlendirdi.

Okulların tatil edilmesiyle birlikte dün Yaz Kur'ân Kursları'nda ders başı yapıldı. Dün Türkiye'nin her bölgesinde Kur'ân öğrenme heyecanı başlarken, ders başı yapılan kurslara milyonlarca minik yürek, ellerinde cüzlerle birlikte büyük bir heyecanla akın etti. Kur'ân öğrenmek için kursa gelen minik yürekler camileri şenlendirdi. Sabahın erken saatlerinde ebeveynlerinin ellerinden tutup camiye getirdiği çocuklar, ilk dersin mutluluğunu yaşadı. Büyük katılımın olduğu kurslarda Kur'ân öğreniminin yanı sıra uygulamalı namaz tatbikatı, ibadet, siyer, ahlak, itikad ve aile yaşamıyla ilgili konular da ders olarak veriliyor. 21 Ağustos tarihine kadar sürecek olan kurslar sona erdiğinde ilk meyvelerini vermeye başlayacak.

ERDEMLİ: ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ IŞILTIYI GÖRÜYORUM
İstanbul İl Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli, sabah erken saatlerden itibaren çocukların cüzlerini alıp camilere geldiklerini, kendisinin de camileri gezdiğini ve buna şahit olduğunu söyledi. Çocukların çok mutlu olduklarını ifade eden Erdemli, "Çocuklara, 'Kendi isteğinizle mi, yoksa ailenizin zoru ile mi geldiniz?' diye sordum. Çocuklar ise 'Kendi isteğimizle geliyoruz' dedi. Bu duruma çok sevindim" diye konuştu. Erdemli, çocukların camilere severek gelmelerini amaçladıklarını, bu durumun arzuladıkları bir tablo olduğunu belirtti. Çocukların gözlerindeki ışıltıları ve mutluluğu görebildiğini bildiren Müftü Yardımcısı Erdemli; "Cenab-ı Hakk inşallah kursları hayırla tamamlamayı nasip etsin" dedi. Anne-babalara çocuklarını Yaz Kur'ân Kursları'na göndermelerinin yerinde bir davranış olduğunu söyleyen Kadriye Avcı Erdemli; "Çünkü dini öğrenen, Allah'ını bilen, Rabbini seven, O'na yönelen çocuktan zarar gelmez. dedi.

Erzurumlu hafız, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumada dünya birincisi oldu

Rusya'nın başkenti Moskova'da geleneksel olarak düzenlenen ve 10. yılını kutlayan Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Müsabakasında Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında Erzurumlu hafız Bünyamin Topçuoğlu, birinci oldu.

Rusya Müftüler Konseyi ve İslâm Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) ortak teşebbüsüyle Moskova'daki Korolevski konser salonunda düzenlenen müsabakaya Rusya, Kazakistan, Malezya, Mavritaniya, Suudi Arabistan, Finlandiya, Romanya, Norveç, Türkiye, Kırgızistan, Çin, Mısır, Umman, Fas, İran, Irak, Endonezya, Bulgaristan, Tacikistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Filistin ve Cezayir'den oluşan toplam 22 ülkenin temsilcileri katıldı. Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma ve güzel okuma gibi (hıfz ve tilavet) iki farklı dalda yapılan müsabakada Kur'an okuma becerilerini sergileyen yarışmacılar, salonu dolduran seyirciler tarafından sık sık tekbirlerle alkışlandılar. Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma dalında ilk sırayı Tacikistanlı yarışmacı Siratullah Raupov alırken, güzel okuma dalında ise birinciliği Türkiye'yi temsil eden Erzurumlu hafız Bünyamin Topçuoğlu kazandı.

Topçuoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki 25 yıldan beri yapmış olduğumuz Kur'an eğitiminden güzel bir netice aldık. Türkiye'ye 'Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma' dalında dünya birinciliği kazandırdık. Rabbimize hamdolsun. Bağcılar'da başlayan Kur'an okuma yarışması, ilk önce İstanbul ve daha sonra Türkiye finalleriyle neticelendi. Türkiye biriciliği ise Moskova Kur'an okuma müsabakasıyla güzel bir son buldu. Tüm hocalarıma minnettarım" şeklinde konuştu.

Vakit


Etiketler: Kur'an-ı Kerim hafız cami