Çakar: Şike Ergenekon'la Bağlantılı

Çakar: Şike Ergenekon'la Bağlantılı

Beyaz Tv futbol yorumcusu Ahmet Çakar, 3-5 güne kadar şike operasyonunun Ergenekon'la bağlantısının ispatlanacağını öne sürdü...

Beyaz Tv futbol yorumcusu Ahmet Çakar, 3-5 güne kadar şike operasyonunun Ergenekon'la bağlantısının ispatlanacağını öne sürdü. Çakar, şike kapsamında tutuklu bulunan bir kişinin Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan'a Belarus'ta maddi para yardımı yaptığını öne sürdü.

Beyaz Ana Haber Bülteninde şikede yaşanan tahliyeleri değerlendiren Ahmet Çakar, Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtladı. Şike gündemini değerlendiren Ahmet Çakar, futbol dünyasını derinden sarsacak bir iddiayı da gündeme getirdi.

Şike kapsamında tutuklu bulunan 93 şahıstan çok önemli birinin Belarus'un başkenti Minsk'te Bedrettin Dalan'a para yardımında bulunduğunu öne süren Ahmet Çakar iddiasını şu sözlerle açıkladı:

DALAN'A PARA YARDIMI
Birkaç güne kadar Ergenekon'la ilgili ilk bağlantı ortaya çıkıyor. Şu anda şike operasyonu kapsamında tutuklu bulunan en az bir kişi, Ergenekon kapsamında kaçak sanık Bedrettin Dalan'a bir doğu Avrupa ülkesinde para yardımı konusunda belgeler ortaya çıkacak. Bedrettin Dalan şu anda yurt dışında.

BU KİŞİ AZİZ YILDIRIM DEĞİL
Kendisine şu anda İnterpol'ün etkin olmadığı Belarus'ta, şu anda Metris'te şike kapsamında yatan bir kişi Bedrettin Dalan'a para yardımı yaptığı vesikalanacak. İlk defa olay spor, şike, çete ve maç bağlamadan çıkıyor, Ergenekon'a uzanan bir yola giriyor. Bu Aziz Yıldırım değil. Ama yardımcı klasörlere bakarsanız oradan bazı emareler alırsınız. Ben isim veremem. Ama bu asla Aziz Yıldırım değil. Ama bu ismi tahmin ediyorum. Bu kişi şu anda şike kapsamında Metris'te tutuklu bulunan kişi Bedrettin Dalan'a elden para vermiştir.

ŞİKE ÇETESİNİN LİDERİ OLACAK SON KİŞİ AZİZ YILDIRIM'DIR

Ahmet Çakar, şike için kurulan suç ağının bir çok ayağı ve bağlantısı olduğunu söylerken Aziz Yıldırım'a yöneltilen 'çete lider' suçlamasına katılmadığını ekledi.
"Bu ilişkiler ağında eğer bir lider varsa bu asla Aziz Yıldırım olamaz. Burada sözü edilen yapının lideri olacak en son kişi Aziz Yıldırım'dır. Aziz Yıldırım yapmak zorunda olduğu şeyi yaptı.