Büyük Şeytan ABD’den İşgalci İsrail'e Yeni Sevkiyat!
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Dışişleri Bakanlığı’nın işgalci İsrail’e yönelik, üç ayrı sözleşme kapsamında 6,5 milyar doları aşan muhtemel askeri satışları onayladığını açıkladı.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Dışişleri Bakanlığı’nın işgalci İsrail’e yönelik, üç ayrı sözleşme kapsamında 6,5 milyar doları aşan muhtemel askeri satışları onayladığını açıkladı.
Pentagon’dan yapılan iki ayrı açıklamada, 1,98 milyar dolar tutarında hafif taktik araçlar ve ilgili ekipmanların satışı ile 3,8 milyar dolar değerindeki AH-64E Apache taarruz helikopterlerinin satışına onay verildiği bildirildi. Ayrıca 740 milyon dolar tutarında üçüncü bir askeri sözleşmenin de onaylandığı kaydedildi.
İlk anlaşmanın ana yüklenicisinin AM General, Apache helikopterleri anlaşmasının ise Boeing ve Lockheed Martin tarafından yürütüleceği belirtildi.
Öte yandan, ABD’nin İran’la artan gerilimler nedeniyle Orta Doğu’daki askeri varlığını güçlendirdiği bir dönemde, ABD Donanması’na ait bir muhribin cuma günü işgal altındaki güneyde yer alan Eilat Limanı’nı ziyaret ettiğine ilişkin görüntüler paylaşıldı.
Görüntülerde, Orta Doğu’da konuşlu altı ABD muhribinden biri olan USS Delbert D. Black’in, bir uçak gemisi ve üç diğer savaş gemisiyle birlikte bölgede bulunduğu görüldü.
İşgalci İsrail medyası, muhribin limana gelişinin önceden planlandığını ve İsrail ile ABD orduları arasındaki süregelen iş birliği kapsamında gerçekleştiğini aktardı.
Kaynak:
