Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Bugün günlerden cuma

Derin Gerçekler

Bu günlerden Cuma. Bugün her yer Gazze. Bugün ülkemizde yaklaşık 7 Milyon Müslüman Cuma namazında buluşacak. İsrail’de yaşayan Musevi’lerin sayısı da bu civarda. Aslında, 2 milyara yakın nüfusa sahip olduğumuzu düşününce “Her Müslüman bir bardak su dökse, İsraili sel alır

Bu Cuma yine “Ya Rab Siyonistleri kahret” diye dualar edilecek. Biliyoruz değil mi: Tevbe 14, 15.’de şöyle buyuruyor:” Onlarla savaşın ki Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın, onları rüsva etsin, onlara karşı size yardım edip zafer yolunu açsın, müminlerin gönüllerini ferahlatsın, kalplerindeki kin ve öfkeyi gidersin. Allah Teâlâ dilediğine tövbe de nasip eder.” Evet, Müslümanlar dua ederken kendi ellerine bakarlar biliyorsunuz. Çünkü Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek ister.

Yine gıyabi cenaze namazı kılınacaktır muhakkak. Her gün Gazze’de onlarca şehit veriyoruz. Cenaze namazlarında sorulur, “Hakkınızı helal eder misiniz?” diye, hani, Şehitler ölmez ya, onlar bize haklarını helal ediyor mu dersiniz!?

İsrail ve dostlarından değil, Allah’ın gazabından korkun. Ve unutmayın ki, Allah’ın kolaylaştırdığından daha kolay, zorlaştırdığından daha zor bir iş yoktur. Şeytan da ABD, Siyonistler, AB, Rusya ve Çin de Allah’ın iradesi içindedir. Onlar çok zengin ve çok güçlüler, Ama bizim, “öl” deyince öldüren, Kadere, Rızka ve Ecele hükmeden bir Allah’ımız var. Onun yardım eli bizim ellerimizin üzerinde olduktan sonra bizi kim engelleyebilir. Onların gücü ve zenginliği bizim korkaklığımız ve fakirliğimiz kadar büyük. Ve biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmedikçe, Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir.

Ve bilelim ki, Allah servet ve iktidarı, ülkeler ve halklar arasında evirir-çevirir. Allah kullarını, malları, canlarını, sevdiklerini, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. Ve biz kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir.

Gazze savaşı 7 Ekim 2023 saat 06.00 itibariyle başlamıştır. 20 gün olmuş. İsrail her gün saldırıyordu. Gözaltılar, yeni yerleşim bölgeleri, işkenceler, faili meçhuller, İsrail kurulduğu 14 Mayıs 1948’den beri kesintisiz Terör estiriyor.

İnsanlar Gazze’de birer kemiyet; Urbalarla kemik, mintanlarla et”. İslam ülkelerinin, Afrika ve Arap Birliğinin, dünyanın gözü önünde, bu insanlar “öz yurdunda garip, öz vatanında parya” muamelesi görüyor. Dünya halklarının gözü önünde işlenen cinayetler karşısında uluslararası örgütler, genişmiş ülkeler(!?) 3 maymunları oynuyor. Gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar. Orada güya “İslah ediciler” olarak bulunuyorlar, ama yaptıkları şey “Bozgunculuk”tan başka bir şey değil.

Gazze bugün, açık bir cezaevi görünümünde bir kara parçası. Kadınlar, çocuklar, hastalar, yaşlılar öldürülüyor, bir şehir yıkılıyor kimsenin umurunda değil.

Güvenlik Konseyi ne yapar? Uluslararası Ceza Mahkemesi ne yapar! İslam ülkeleri ne yapar, dini önderler, siyasi önderler, insan hakları kuruluşları ne yapar?. “Medeniyet denilen maskara mahluku görün / Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün”.

Aslında Netenyahu, “Gazzeli sana söylüyorum” derken, “Sen dinle İslam dünyası” diyor.

Gazze’de yaşananlar ilk değil. 1914’lere kadar gidiyor bu çatışma. Bundan önce Daha önce 8 Temmuz 2014’de, yani 9 yıl önce de bir çatışma yaşanmıştı. İsrail 3 İsrailli gencin ölümünden sorumlu tuttuğu Hamas’a karşı 7 hafta süren bir çatışma yaşanmıştı. İsrail kaynakları bu sürede

75 asker ve 8 sivil ve 1 yabancı çalışan öldü 1.000 asker ve 32 sivil yaralı, 2 asker Kayıp açıklaması yaparken, Hamas İsrail’in kayıplarını 180 asker ve 15 sivil öldü, 590 asker ve 1.090 sivil yaralı, 3 asker esir 2 Esir Asker Öldü şeklinde açıkladı. Hamas ise kendi kayıplarını 2.110 ölü ve %80’i sivil 10.750 yaralı şeklinde açıklarken, bazı İsrail kaynakları Hamas’ın kaybını 857 ölü (649 sivil, 122 militan, 86 bilinmeyen şeklinde açıkladı.

Batılı kaynaklara göre Aksa Tufanının 16. Gününde Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ise 1756'sı çocuk, 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. Öte yandan İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güvenlik güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti. Ayrıca İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ise 16 gazeteci hayatını kaybetmişti. Bu rakamların son dört günü yansımasının ise kayıpların dörtte bir oranında daha yüksek olabileceğini gösteriyor.

Durum böyle. Bundan sonra ne yapmamız gerektiğine gelince, Hamasın bu konuda bir çağrısı var. Ülkeler İsrail’deki elçilerini çeksin ve İsrail’in ülkelerinden temsilciliklerini kapatsınlar. Ve herkes bulunduğu yerde İsrail’e yardım eden ülkeler ve örgütleri boykot etsinler ve ilişkilerini gözden geçirsinler ve buna benzer şeyler. Pazartesi Derin Gerçekler'de inşallah bu konuları konuşacağız.

Selam ve dua ile.

Bu yazı toplam 213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar