İbrahim Karagül

İbrahim Karagül

Bugün bayram, kimse keyfimizi bozmasın..

Bugün bayram... Müslümanlar için bayram... Bugün onların günü!

Oruç tutanların, sabredenlerin, onlarla birlikte olanların, onlarla paylaşanların günü.

Bugün bütün Türkiye'nin, Endonezya'nın, Suriye'nin, İran'ın, Libya'nın, Yemen'in, Somali'nin, yeryüzüne saçılmış aynı yürekleri, duyguları paylaşanların günü.

Dostluğun, kardeşliğin, selamlaşmanın, kucaklaşmanın, merhametin, sevginin, coşkunun günü..

Kavganın, dargınlığın, kırgınlığın değil. Kinin, nefretin, öfkenin değil. Acının, hüznün, mutsuzlukların, umutsuzlukların değil. Ama öyle mi?

Bugün bari, öfkelerimizi, kinlerimizi, intikam hırslarımızı, yüreklerimizden söküp atamaz mıydık!

Ellerimizdeki kanı, zihnimizdeki karışıklığı, kalbimizdeki kiri, insan ilişkilerimizdeki sorunlu halleri terkedemez miydik!

Gülümsemenin sadaka sayıldığı bir kimliğin mensupları olarak, asık suratlarımızdan, çatık kaşlarımızdan, öfkeden titreyen ellerimizden bir gün, iki gün, üç gün uzak duramaz mıydık!

Haset, ihtiras, her türlü iktidar, statü, güç sarhoşluğu ne kadar da yönetir oldu bizleri!

Bugün Müslümanların bayramı...

Ama bu coğrafyaya bir bakın... Hangi ülkede, toprak parçası, hangi topluluk bugünü bayram gibi hissedecek? Var mı öyle bir ülke?

Bu coğrafyada bayram günü insanlar asılır, liderler idam edilir, ülkeler bombalanır, camiler bombalanır, iç savaşlar yaşanır, dini liderlere sabotajlar yapılır.

Bugün, bayram günü, bakın etrafınıza, neler göreceksiniz?

Terör saldırıları, iç savaşlar, askeri müdahaleler, krizler...

Ramazan ayı boyunca PKK saldırıları devam etti. Suriye'de kıyımlar devam etti. Afganistan'da savaş devam etti. Irak'ta onlarca kişinin öldüğü patlamalar hemen her gün yaşandı. Libya çok ağır bedeller ödemeye devam ediyor. NATO ülkeyi mahvetti, Kaddafi kaybetti. Savaş devam ediyor.

Liste uzar gider. Bütün bunlar bayramda da devam edecek. Hep devam etti çünkü.

Bu insanları, toplumları, bizleri, Ramazan durduramıyorsa, bayram durduramıyorsa, inançlarımız durduramıyorsa, değerlerimiz durduramıyorsa, aldığımız dersler durduramıyorsa, bir şeylerin sorgulanması gerekmez mi?

Bir ülke işgal ediliyor, hep birlikte karşı çıkıyoruz. Aynı güçler bir başka ülkeyi ele geçirirken onların müttefikleri oluyoruz. Düşmanlıklarımızla dostluklarımız arasında mesafe ortadan kalkmışsa bizde bir sorun var demektir.

Çok şey var bu alanda konuşulması, sorgulanması gereken.

Ama bugün bayram. Keyfimizi bozmayalım. Umalım, hiç kimse bugün keyfimizi bozacak bir şey yapmasın.

Hepinize iyi bayramlar diliyorum...

yenişafak

Bu yazı toplam 1140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar