Bu Ülke Yanlızca Şii'lerin Değil-VİDEO

Bu Ülke Yanlızca Şii'lerin Değil-VİDEO

Bahreyn diktatörlüğüne karşı başkaldıran Bahreyn Muhalefet Partisi El Vifak'ın Genel Başkanı Şeyh Ali Selman'ın Sünnilere bakışı.

"Sevgili vatandaşlarım,

Sizlerin medeni yaklaşımınız dolayısıyla rejimin saldırganlığı başarısızlığa uğradı; sizler bütün dünyanın sevgi ve sempatisini kazandınız. Sünnilerin ve Şiilerin haklarını gasp etmek için kullanabilecekleri en son yöntem, mezhepçilik kartı.

Bu ülke yalnızca Şiilerin ülkesi değildir. Bu ülke eşit şekilde Sünnilerin ve Şiilerin vatanıdır. Hiç birinin diğerine karşı bir üstünlüğü yoktur. Herkes din, mezhep ve vatandaşlık noktasında eşittir. Herkes bir diğerini sever, saygı duyar ve milleti birlikte inşa ederler.

Sevgili vatandaşlarım,

Her bir Sünni ferd, ev ve aile her Şiiden sorumludur. Her bir Şii ferd, ev ve aile her Sünniden sorumludur.

Milletimiz Şii ve Sünnilerin birlikte ortak sorumluluğu altındadır. O halde, bu mezhepçiliğik fitnesini gelin milletimizin arasından söküp atalım.

Bu ülkedeki her bir sünninin ve esenlik ve güvenliği kendi şahsi güvenliğim, onların kanı benim kanım, onların bedeni benim bedenimdir. Hiç bir Sünniye ne bugün ne de yarın zarar gelmesini asla kabul etmem. Onlar benim canım ve kanımdır. Onlar benim canım ve kanımdır, onlar benim canım ve kanımdır.

Sevgili vatandaşlarım,

Bu ülkede hiç bir ferdin incinmesi ve zulmedilmesini kabul etmem ve buna izin vermem. Herhangi birine yapılacak bir saldırı, herhangi bir ferdin incitilmesini kendime yapılmış bir saldırı olarak kabul ederim.

Kahrolsun mezhepçilik fitnesi. Bundan başka sadece zafer vardır"

Bahreyn devriminden bir görüntü; Şii ve Sünni Müslümanlar Omuz Omuza Vahdet için toplandığı gece.

TEVHİDHABER.COM

 Velfecr / Ali Ammar Özel Haber