Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Bu gece için bir ihtiyaç listesi hazırladınız mı?

Önce unutmadan şunu söyleyeyim; lütfen akşamdan önce, bugün gündüz birazcık olsun uyumanızı tavsiye ediyorum.

Kadir Gecesi ile ilgili ayağı yere basmayan afaki sözler etmeyi, işin edebiyatını yapmayı doğru bulmuyorum. Onun yerine somut, yapabileceğimiz hatta mutlaka yapmamız gereken bazı şeyler söylemek istiyorum.

Geceyi canlı bir şekilde geçirebilmemiz için gündüz bir saat bile olsa mutlaka uyumalıyız. Bu mümkün değilse hiç olmazsa bugün ağır ve yorucu işlerde çalışmamalıyız, yani daha gündüzden bitip tükenmemeliyiz.

Ve şimdiden bir ihtiyaç listesi çıkarmalıyız. Hiç olmazsa çarşıya pazara çıkarken not aldığımız gibi bu gece Rabbimizden isteyeceğimiz şeylerin notunu alalım; “hele bir seccadenin başına oturalım, o zaman aklımıza gelir isteklerimiz” demeyelim.

Herkesin kendisine göre ihtiyaç listesi olur elbette. Ama müsaadenizle ben yine de size şöyle bir liste öneririm.

Birincisi; kendimiz için isteyeceklerimiz. Bunun başında da bağışlanma isteğimiz olmalıdır. Hem Ramazanın böyle noktalanması bunu gerektirir. O halde bol bol istiğfar etmek, Efendimiz Aleyhisselam’ın tavsiyesi olan “Allâhümme inneke afüvvün kerimin tuhibbul affe fa’fü annî” duamızı unutmayalım. Bunun yanında ilmimizin, irfanımızın artmasını isteyelim.

İkincisi; evladü iyaliniz, aileniz için Rabbinizden isteyecekleriniz. Evlatlarımız ve birinci derece yakınlarımız için ister istemez akla ilk gelen onların dünyevi sıkıntıları, sağlıkları, borçları ve huzurları ve ağız tatları olabilir, tamam bunları isteyin Rabbinizden. Ama unutmayalım ki onlar için asıl istememiz, hem de yürekten istememiz gereken şey; onların hidayeti, onların ıslahı, onların Müslümanca bir hayat yaşamalarıdır. Bizim bundan daha büyük bir endişemiz, kaygımız, sancımız olmamalıdır. Lütfen bu gece bunu hiç unutmayalım.

Hem kendimizin hem ehli beytimizin kaliteli, seviyeli Müslümanlar olarak bir hayat yaşamayı ve o şekilde dünya hayatını tamamlayıp Allah’ın huzuruna varmayı isteyelim.

Üçüncüsü; Müslümanlar için dua etmek. Öncelikle bana dua et diyenlere, sonra halka halka genişleterek bütün Müslümanlara dua etmeyi unutmayalım. Müslümanlardan öncelikle zulüm ve baskı altında olanlara, zalimlerin zindanlarında çile çekenleri unutmayalım. Bütün Müslümanların yeniden onurlu ve izzetli bir hayata kavuşmaları için Kadir Gecesini bir fırsat bilelim.

İnsanlık âleminin içinde yüzdüğü sapkınlıktan kurtulması ve hidayete ermesi için de dua edelim.

Başa dönelim ve bir daha hatırlatalım; eğer yazımızı vaktinde okumuşsanız, akşamdan önce uyuma fırsatınız varsa lütfen birazcık uyuyalım.

Sonra, dualarımızın kabul olması için öncesinden birilerine bir şeyler verelim, birilerinin yüzünü güldürelim ki Rabbimiz de bizim yüzümüzü güldürsün.

Rabbimiz şu geceyi kazançlı geçirenlerden, O’nun çağlayanından testilerini dolduranlardan eylesin, hepimiz için mübarek olsun.

Bu yazı toplam 545 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar