Bu da Oldu !  Yahudiler  Medine'ye Hurma Ağaçları Dikti

Bu da Oldu ! Yahudiler Medine'ye Hurma Ağaçları Dikti

Suudi Arabistan'da : Yahudilerin önderliğindeki dinler arası diyalog grubu Medine'ye hurma ağacı dikti

Yahudiler, bölgeye yapılan dinler arası bir gezinin parçası olarak Suudi Arabistan'ın Medine kentine 1400 yıl sonra ilk kez hurma ağaçları dikti.

63 yaşındaki Yahudi Rick Sopher liderliğindeki Yahudi, Müslüman ve Hristiyanlar"dan dinler arası diylog grubu Suudi Arabistan' ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret etti.

Grup, Suudi Arabistan'dayken Suudi Arabistan'da din alimleri, sanatçılar ve Müslüman Dünya İslam birliği genel sekreteri Şeyh Muhammed el-İssa ile bir araya geldi. Ayrıca heyet BAE'de Katolik bir piskopos ve Yahudi haham olan önde gelen bilim adamı Şeyh Abdallah bin Bayyah ile bir araya geldi

İş adamları, Cambridge Üniversitesi araştırmacıları ve diğer kişilerinde de yer aldığı grup, hurma ağacı fidanı dikti.

Yahudi lider Sopher , "Beş hatta 10 yıl önce biri bana Suudi Arabistan'a gelebileceğimi söyleseydi ... Onlara neredeyse inanmazdım," dedi. Ancak sadece Suudi Arabistan'a gelmek değil, böylesine samimi ve konuksever bir şekilde karşılanmak gerçekten harika bir şey." dedi

Beş yıl önce Suudi Arabistan, ülkenin tarihi ve dini mekanlarını turistlere ve yabancı ziyaretçilere açma planının bir parçası olarak gayrimüslimlerin Medine'ye ziyaret yasağını kaldırmıştı.