Bu Adama Dikkat!

Bu Adama Dikkat!

İşgallerin mimarı sayılan neocon ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, 10 günlük Ortadoğu gezisine çıkıyor. Cheney’in 5 yıl önceki ziyaretinin ardından Irak işgal edilmişti. İran için baskı oluşturmayı hedefleyen Cheney’in Türkiye’den de de

İran için destek arayışı
ABD’de neoconların önemli isimlerinden Başkan Yardımcısı Cheney, 5 yıl aradan sonra 10 günlük bir Ortadoğu gezisine çıktı. Gideceği ülkeler arasında son durak Türkiye. En son 2002’de Türkiye’ye gelen Cheney’nin ziyaretinden sonra Irak işgal edilmişti. Cheney, Ankara’ya ‘İran’ın nükleer çalışmaları sizin için de büyük tehdit oluşturuyor. O yüzden bize destek verin’ mesajı verecek.
Büyükanıt’la görüşecek
Cheney, Ankara ziyaretinde, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüşecek. Büyükanıt ile yapılacak görüşmede, özellikle İran’a yönelik askeri harekat ile terör örgütüne yönelik Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen kapsamlı kara harekatının ele alınması bekleniyor.
ABD’de neoconların önemli isimlerinden Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Ortadoğu gezisine çıktı. Gideceği ülkeler arasında son durak Türkiye. En son 2002’de Türkiye’ye gelen Cheney’nin ziyaretinden sonra Irak işgal edilmişti. Geçen 5 yılın ardından şimdi, resmi olarak açıklanmasa da masada İran’a saldırı var. Cheney, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak’a yaptığı harekâta verilen desteğe karşın İran’a yönelik destek isteyecek. Bu ziyaret, görev süresi 1 yıl sonra dolan Bush’un koltuğu bırakmadan İran’a mutlaka müdahale etme niyetini ortaya koyduğu belirtiliyor. Irak ve Afganistan işgalinin perde arkasında; en önemli evangelistlerden olan Başkan Yardımcısı Cheney, Ortadoğu gezisi kapsamında olduğu açıklanmadığı halde geniş kapsamlı turuna yine Irak’tan başladı. Yaklaşık 10 gün sürmesi beklenen Ortadoğu gezisinde gideceği ülkeler arasında; Umman, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Türkiye bulunuyor.

Milli gazete