Boeing’in Elektrikli Otonom Yolcu Uçağı

Boeing’in Elektrikli Otonom Yolcu Uçağı

Boeing’in elektrikli otonom yolcu uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Amerikan havacılık şirketi Boeing uzun süredir üzerinde çalışılan otonom hava aracının ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

Boeing firmasından yapılan açıklamaya göre PAV (Passenger air vehicle: yolcu hava aracı) prototipi, uçuş sırasında aracın otonom özelliklerini ve yer kontrol sistemlerini, kontrollü bir kalkış, uçuş ve iniş testi ile tamamladı. Kurum geleceğin hava araçlarının, kanatlı uçuşların yanı sıra dikey ve ileri uçuş modları kullanacağını ve bu değişimlerin çok iyi bir mühendislik gerektirdiğini söylüyor.

Boeing Teknoloji Şefi Greg Hyslop, “Bir yılda kavramsal bir tasarımdan uçan bir prototipe geçtik” dedi. “Boeing’in uzmanlığı ve yeniliği, havacılığın dünyanın en güvenli ve en verimli ulaşım şekli olarak geliştirilmesinde kritik öneme sahip ve yeni hareket çözümlerine güvenli, yenilikçi ve sorumlu bir yaklaşımla yol göstermeye devam edeceğiz.”

Elektrikli bir motora sahip olan PAV prototipi kalkıştan inişe kadar 80.47 kilometre menzile sahip tam otonom uçuş için tasarlanmış. Araç 9.14 metre uzunluğunda ve kanat aralığı 8.53 metre genişliğinde.

 

medyascope.tv