BM bazı güçlerin etkisi altında zayıflatılmıştır
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki BMin yapısının gözden geçirilmesi gerekliliğine değindi
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki BM"in yapısının gözden geçirilmesi gerekliliğine değinerek, BM"in bazı güçlerin etkisinde işlevselliğinin zayıflatıldığı ve boşluk yaratıldığını söyledi.
Hollanda yeni elçisi Soren Haslund"u Tahran"da kabul eden Mutteki, İran ve AB ülkeleri arasındaki ortak çıkarlara dayanan ilişkilere değinerek, ekonomik, devlet yatırımları gibi alanlarda İran ve AB ülkeleri arasında ilişkilerin geliştirilmesini umduğunu belirtti.
Mutteki kültürler ve dinler arası diyalog ve anlayışın önemine dikkat çektiği konuşmasında, kültür ve dinler arasında karşılıklı anlayış ve diyalogun ortamı dengeleyeceğini söyleyerek, Avrupa"da Müslümanların inanç değerlerinin saygıyla karşılanmasını umduklarını vurguladı.
İRNA
