Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

“Bizim doktorlar” ve “bizim yargıçlar!”

GATA Ergenekonda taraf mı? Hani bir zamanlar Büyükanıt"ın Şemdinli vakası ile ilgili olarak, "Bizim iyi çocuk" benzetmesi vardı. Şimdi Mukaddes Hanımın "Bizim doktorlar, bizim yargıçları", "bizim iyi çocuklar" tartışması ile çalkalanıyor memleket! Sahi GATA kimden yana taraf.. Ya da askeri savcılar, bu süreçte ne bekliyorlar..

28 Şubat süreciydi, o zaman da Dalan'ın da işin içinde olduğu bir grub, Çevik Bir"in koordinatörlüğünde GATA'da toplantılar yapıyordu. Bize o zaman orada yapılan bir toplantının CD ses kayıtları ulaşmıştı.. Bir ihtilalin kaç cana malolacağı konuşuluyordu.. Bir yanda da Çevik Bir prostat kanseri olmuş onun için GATA'ya gidip geliyor haberi yayılmıştı, bizim haber merkezi de olayı "GATA'da kanser araştırmaları" diye verdi..
Geçenlerde biliyorsunuz 2 ses kaydı düştü internete. Biri Şener Eruygur'un eşi ile ilgili idi, diğeri Karadayı ile ilgili..
Karadayı, "Bizde birkaç tane şey var bakan var Encümen-i Daniş'te Mustafa Aysan falan yazı yazıyordu Radikal'e madikale ekonomiyle ilgili. Aynı zamanda bizim Encümen-i Daniş'te üye. Fethi Çelikbaş var, eski başbakan, meclis başkanı, başbakanlık da yaptı"; Bülent Ulusu, Murat Karayalçın, İlter Türkmen, Mustafa Aysan, Oğuz Gökmen, Sefa Reisoğlu, Kamuran Evliyaoğlu, Necmettin Karaduman, Necdet Uruğ, Necdet Öztorun, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Şener Eruygur'un isimlerini saydıktan sonra, "Şener Paşa çok değerli bir çocuk. İlk toplanmaları o akıl etti, yani ülkenin kaderini değiştirecek bu işte inşallah başarılı oluruz" diyor.
Karayalçın iddiaları reddetse de, iddia Karadayı'ya ait olunca kendini zor aklar..
Ben daha önce yazdım, inatlaştıkça haklarındaki ses ve görüntü kayıtları servis edilmeye devam edilecek. Öyle anlaşılıyor..
Bayan Eruygur ne diyordu? Kayıtta Mukaddes Eruygur, eşinin tahliye edilmesi olayını anlatırken, İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerini kastederek, "12 ve 14. Mahkemeler bizden" diyor. Bu yeni bir "bizim iyi çocuklar" skandalı! Org. Hurşit Tolon'u da tahliye eden mahkeme 12. Ağır Ceza Mahkemesiydi. Konuşma kaydı incelendiğinde yargıçlar, doktorlar, askeri şahıslar hepsi Ergenekoncuları kurtarmaya yönelik bir planın içinde gözüküyordu. Sahte raporlar düzenleniyor, adamlar ayarlanıyor filan..
Sahi, Şener paşamızın sağlık durumu şimdi nasıl? Sahi o iş nasıl oldu? Herhalde bir gün o tezgâhın da içyüzünü öğreniriz..
Kimseden bir ses çıktığı yok. Sanki bu işlemler rutin, normal, sıradan şeylermiş gibi..
Yüksek Yargıdan, Barolardan "çıt" yok, ya da YARSAV"dan, bu işlemler karşısında.. Zaten "Ergenekoncu Barolar" lafı da boşuna çıkmadı..
Karadayı, üniversite ve Mediadaki bazı isimlerden de söz ediyor..
MİT"in Ergenekon şemasında Hüseyin Kıvrıkoğlu, Teoman Koman, Veli Küçük gibi üst düzey komutanlarla birlikte ismi yer alan emekli Tümgeneral Nejat Müldür"ün de adı geçmeye başladı bu işlerle ilgili olarak..
Karadayı'nın bir itirafı da ulusalcı mitinglerin arkasında Encümen-i Daniş'in olduğu gerçeği..
Bu "bizim doktorlar" ve "bizim yargıçlar"ın ses kayıtlarının da ortaya dökülmesi yakın..
Asker kendi içinde "mıntıka temizliği" yapmayacaksa, birileri buna mecbur bırakmak için harekete geçebilir..
Başbuğ sanki durumu kontrol edemiyormuş gibi bir hava var.. Oysa başlangıçta büyük iddiaları vardı. Nerede ise bir yıl dolacak, dişe dokunur bir şey olmadı.. Ne Ergenekonu sahiplenebiliyor, ne de karşı çıkabiliyor..
GATA tartışması işin suyunu çıkarttı.. Eski savcı Gültekin Avcı bu konuda Gerçek Hayat'a yaptığı açıklamada bu noktaya dikkat çekti "Ergenekon soruşturmasında tutuklu bulunan muvazzaf ve emekli askerlerin GATA"ya sevkinin önlenmesi gerektiğini, çünkü GATA"nın hukuki itibar ve güvenilirliğini kaybettiğini" söyledi. "Genelkurmay"ın Ergenekon soruşturmasının sürdürülmesini istemediğini, yüksek yargı, medya ve siyasi partiler içinde Ergenekon lehine baskı yapan unsurlar olduğunu" belirterek "1 numara görevdeki bir orgeneral olsa dahi savcılarda onu alacak irade olduğunu ancak kamuoyunun savcılara destek vermesi gerekir" dedi..
Bu tartışmalar, ADD, ÇYDD, CHP, İP, TSK, GATA, Doğan Mediasına, Yargı"ya güveni zedeledi.. Birileri kendi yolsuzluklarını ve cinayetlerini örtbas etmek adına devlete zarar vermeye başladılar..
Son olarak Yargıtay'ın telefon dinleme ile ilgili kararı da bu tartışmaların tuzu biberi oldu..
Öyle anlaşılıyor ki, bu dava kolay kolay bitmeyecek. Yargıtay aşaması da tartışmalı geçecek, ardından bu iş AİHM ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine gidecek.. Bu rezalet yıllarca gündemde kalmaya devam edecek..
Bir darbe bile bu pisliği temizleyemez ama belki bastırılacak bir darbe girişimi ile bu iş toptan temize havale edilebilir..
Bu işe bulaşanların konuşmaya niyetleri yok. Hâlâ meydan okumalarını sürdürüyorlar..
Bu çetelerin ulusalcılıkla filan da ilgileri yok.. Devlet içine yuvalanmış bir vurguncu topluluğu bunlar.
Ergenekonun siyaset ve sermayedeki uzantılarına daha sıra gelmedi. Oraya gelinse, kimsenin tamamı ile temiz olmadığını göreceksiniz.. Odalar, vakıflar, dernekler, sendikalar.. Her yerde varlar.. Hacı, hoca, abi.. Daha bu işin masonik örgütlerle ilişkilerine gelmedi sıra.. İtalya'daki P2 Locasını hatırlayın.
Benim Media, Mafia, Sermaye, Siyaset ve Bürokrasi, STK içindeki karanlık ve kanlı ilişkiler dediğim yapı bu.. Aynı ülkenin çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üretiyorlar. Kadrolarında şeyh de var fahişe de.. Terör de, irtica da bunların işi..
Daha işin Susurluk boyutunu, 28 Şubat'ı konuşmaya başlamadık. BÇG"yi, Güven Erkaya'yı!.. 312 General davasının arkasındaki tezgâhı.. Merve Kavakçı'nın başına gelenleri, kimlerin nasıl tezgâhladığını..
Duymuş olmalısınız, Çiller Başbakanlık'ta Çatlı ile görüşmüş.. Hem de "Yüzbaşı" kıyafeti ile gelmiş Çatlı!.. Sakın Ağar da Çatlı'yı "Binbaşı" kıyafeti ile filan tanıyor olmasın!..
Daha işin başındayız.. Daha ek iddianameler hazırlanmadı. Hâlâ Sarıkızdan, Ayışığından haber yok!
Sahi, değerli Cumhurbaşkanımız Sezer ne yapıyorlar? Demirel'in keyifleri nasıl? "Türban"ın mucidi eski YÖK Başkanımız, Doğramacı'dan hiç ses çıkmıyor, o da çalışma ofislerini tasfiye etmeyi düşünüyorlar mı? Kenan Evren paşamız ve değerli darbeci silah arkadaşları ne yapıyorlar aceba?..
Baykal'ın, Çarşaf, Kur"an Kursu derken Tarikat açılımı nasıl gidiyor aceba?!.
Hey ahali, duyduk duymadık demeyin, bu ülkede önemli şeyler oluyor.. Çevrenize biraz da farklı gözlerle bakın bakalım, ne göreceksiniz.? Bu sözüm başı kapalı-açık, sakallı-sakalsız herkese..
Selâm ve dua ile...

vakit

Bu yazı toplam 1159 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar