Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Öldü

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Öldü

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, Emirlik Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Cuma günü 73 yaşında öldü ve kırk günlük yas ilan edildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nehyan'ın, 73 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.

2014'ten beri felçli olan el-Nehyan'ın dün gece durumunun kötüye gittiği belirtildi.

el-Nehyan'ın ölümü sonrası BAE'de ulusal yas ilan edilirken; bayraklar 40 gün süreyle yarıya indirildi. Ülkede bütün devlet daireleri de 3 gün boyunca kapalı olacak.

1948 doğumlu el-Nehyan, 3 Kasım 2004'ten bu yana BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Şeyhi olarak görev yapıyordu.

YERİNE KİM GEÇECEK?

Anayasaya göre; Devlet Başkanı Yardımcısı olan ve aynı zamanda Dubai Emiri olan Şeyh Muhammed bin Raşid el-Mektum, 7 emirliğin liderinden oluşan Federal Konsey'in toplanmasına kadar geçici olarak liderliği üstlenecek. 7 emirin 30 gün içinde yeni devlet başkanı için oylama yapması bekleniyor.

ERDOĞAN: BAE'YE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada; BAE'ye taziyelerini ileterek; el-Nehyan'ın vefatı için bu ülkeye taziye ziyaretinde bulunacaklarını söyledi:

"Uzun süredir rahatsızlığı vardı, bugün de Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Allah rahmet eylesin. Taziye için 3 gün sürecek bir ziyarette bulunacağız."