Biden Yönetimi ile İsrail Arasında Yeni  Kriz

Biden Yönetimi ile İsrail Arasında Yeni Kriz

Siyonitler ABD'den İstediğini alamadı

TEVHİD HABER / TERCÜME HABER

Axios haber sitesi, dün Bahreyn'de düzenlenen güvenlik konferansının, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ile İsrail hükümeti arasında İran ile nükleer müzakereler konusunda görüş ayrılıklarını ortaya çıkardığını bildirdi.

Her yıl düzenlenen Manama konferansının kapanış oturumu, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Holata ile ABD Başkanı Joe Biden'in Orta Doğu İşleri Kıdemli Danışmanı Brett McGurk'u bir araya getirdi.

Amerikan internet sitesi, Holata ve McGurk'un nükleer dosyada birleşik bir cephe sunmaya çalıştıklarını, ancak açılış konuşmasının Körfez ve Batı ülkelerinden onlarca yetkili ve uzmanın önünde farklı pozisyonlar ortaya koyduğunu ortaya çıkardı diye yazdı

İsrailli yetkili, İran'ın bir "nükleer nüfuz" kabiliyeti edinmesini engelleme ihtiyacından bahsederken, Amerikalı mevkidaşı Biden yönetiminin İran'ın "nükleer silah elde etmesini" önleme taahhüdünden bahsetti.

internet sitesi Oturum sırasında iki yetkili, İran'ı nükleer programında ilerlemekten caydırmak için güvenilir bir askeri tehdide duyulan ihtiyaç konusunda anlaşamadılar diye yazdı.

Holata, İran'ın nükleer silah elde etme çabalarını ancak dünya buna karşı kararlı bir şekilde durduğunda durdurduğunu söyledi. İsrail gerekirse İran'a karşı kendini savunacaktır ve bu konuda hazırlık yapıyoruz" açıklamsını yaptı

Öte yandan McGurk, ABD'nin Viyana müzakerelerine odaklandığını ve başarısız olmaları halinde Biden yönetiminin diğer seçenekleri değerlendireceğini söyledi. Askeri harekatın İran'ın nükleer programına zarar verebileceğini ancak davranışını değiştirmeyeceğini de sözlerine ekledi.