Bennett: İran'a Karşı Stratejimizi Değiştirdik

Bennett: İran'a Karşı Stratejimizi Değiştirdik

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "İsrail'in" İran'a yönelik stratejik politikasını değiştirdiğini kabul ediyor ve "İran'ın nükleer programına karşı hareket etme özgürlüğünü her zaman koruduğunu" söylüyor.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "İsrail"in İran'a yönelik stratejisini değiştirdiğini ve İran'a yönelik hazırlık seviyesini yükselttiğini söyledi.

İsrail gazetesi " Ynet "'e göre Bennett, "Geçen yıl İsrail'in İran'a yönelik stratejisinde bir dönüşüm yılı. Hazırlık seviyesini yükselttik. Her zaman ve her yerde çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz dedi.

"Geçmiş yıllarda İran, hükümetin kurulmasından yaklaşık iki ay önce, geçen yılın Nisan ayında olmak üzere bir dizi kırmızı çizgiyi aşmışdır dedi ve İran'ı tehdit etti.

Bennett, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı başkanıyla yaptığı görüşmeyi hatırlatarak şunları söyledi: "İsrail'in tutumunu açıkça belirttim, bu da her zaman, bir anlaşma olsun ya da olmasın, İran nükleer programına karşı hareket etme özgürlüğünü her zaman saklı tuttuğumuzdur dedi.

Birkaç gün önce İsrail medyası, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Rafael Grossi'nin "İsrail"e sürpriz bir ziyarette bulunduğunu ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın bir raporunun arka planında Bennett ile tanıştığını söyledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı İran'ı eleştirdi ve İran'ı "opak olarak kabul edilen" siteler ve bu sitelerde beyan edilmemiş nükleer maddelerin varlığı hakkında teşkilata açıklama yapmamakla suçladı.

Buna karşılık, İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behrouz Kamalvandi bugün Salı günü yaptığı açıklamada, son IAEA raporunun İran'ın yapıcı anlaşmalarını ve İran ile gönüllü işbirliğini dikkate almadığını, uluslararası müfettişlerin ulaşması için gerekli zemini güvence altına almadığını söyledi. Raporda belirtilen siteler.

Kamalvandi, ajansın raporunun "İsrail" tarafından sağlanan "güvenilmez ve yanlış" bilgilere dayandığını ve ajansın "gerçekçi olmayan belgelere dayanmasının haksız ve itibarsız değerlendirmelere yol açacağını" kaydetti.