Ben Gvir : Hayalim Süleyman Mabedini  İnşa Etmek

Ben Gvir : Hayalim Süleyman Mabedini İnşa Etmek

Ben Gvir, ve ilhak ve devir planını uygulama sözü verdi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Benjamin Netanyahu liderliğindeki sağcı İsrail hükümeti, liderlerle varılan fikir birliğine göre, bir sonraki yönetiminin başlamasıyla Batı Şeria'daki yerleşim hızını dramatik ve tehlikeli bir şekilde artırmaya başlamayı dört gözle bekliyor

Aşırılık yanlısı Ben Gvir, Benjamin Netanyahu başkanlığındaki bir sonraki hükümette bir portföy aldıktan sonra Filistinlilere yönelik planından bahsetti ve İbranice “Kanal 13” ile yaptığı röportajda Filistin Otoritesini ortadan kaldıracağını söyledi.

Ben Gvir Demografik değişikliklere direnmek için Filistinlileri çalışmak isteyen Avrupa ülkelerine göndermek ve karşılığında daha fazla Yahudi getirmek olacak bir Göç Bakanlığı kurma konusundaki düşüncelerini açıkladı ve Mescid-i Aksa'yı Müslümanlarla paylaşma çağrısında bulundu. Yahudilere oraya girmeleri için birkaç saat verilmesine karşı olduğunu, Müslümanların ise günün büyük bir kısmını burada geçirdiklerini belirterek, sözde "süleyman mabedini " bir an önce inşa etme hayalini dile getirdi.

Golan'da olduğu gibi Batı Şeria'nın ilhak talepleri arasında “Dini Siyonizm” partisinin başkanı Bezalel Smotrich'in yeni yetkilerini memnuniyetle karşılayan yerleşimci liderler, Smotrich'in İsrail Bakanlığı'ndan aldığı yetkilerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler

Bundan önce de “Likud” partisi, anlaşmayı açıkladıktan sonra yaptığı açıklamada, “yerleşimcilere karşı yıllarca süren ayrımcılığın ardından, Netanyahu liderliğindeki hükümetin bu tarihi adaletsizliği düzelteceğini ve yerleşimciler için eşit sivil reformlara öncülük edeceğini değerlendirdi. ”