Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Bekleyin Muhteşem Diyarbakır’ı

Peygamber Sevdalıları Diyarbakır’da 30 Nisan pazar günü Kutlu Doğum, Mevlit etkinliği düzenleyecek.

Pandemi ve bazı sebeplerle ara verilen etkinliklere insanımızın hasret kaldığını, bu yüzden sabırsızlıkla beklediğini biliyoruz.

Geçmiş yıllarda her biri diğerinden muhteşem olan bu etkinliklerin bu defa çok daha muhteşem olacağı iyi biliniyor.

Çünkü hasretimizi artıran o kadar şey birikti ki, sondan başlayalım;

Siyonist terör devleti azgınlığını kudurma seviyesine çıkarttı, masum Müslümanların ahı ve gözyaşları arşa yükseldi.

Avrupa ülkelerindeki İslam düşmanlığı daha önceki karikatürle yapılan saldırganlığı aşmış, bizzat devletlerin, hükümetlerin himayesinde Kur’an yakma saldırganlığına dönüşmüş durumda.

Kısacası İslam ve Müslüman düşmanlığı Batı dünyasında günlük hayatının bir parçası haline gelmiştir.

Hatırlayın, bütün bu durumlarda yeryüzünün en gür sedası hep Diyarbakır’dan yükselir, diğer bütün karşı çıkışlar cılız ve sönük kalırdı.

Sonra, Diyarbakır, Batman ve birçok merkezde düzenlenen bu etkinlikler sadece bir tepki, bir protesto değil aynı zamanda en güçlü bir İslami çağrıydı, insanlığı İslam’a, Kur’an’a ve onun Peygamberine bir davetti ve yine öyle olacak.

Son yirmi yılda olduğu gibi bu etkinlikler bu ülkedeki İslami düşünce ve İslami hayat üzerinde büyük etkisi olmuştur. Daha da önemlisi, bu etkinlikler ülke sınırlarını aşmış, İslam dünyasının temsilcileri ve etkin simaları orada buluşmuşlardır.

Bütün bunlar göz önüne alındığında başta Peygamber Sevdalıları olmak üzere herkes bu etkinlik için gayret sarf etmelidir. Çevresinde bugüne kadar bu etkinliklere katılmamış kimselerin mümkün olduğu kadar gelmeleri sağlanmalıdır, herkes şimdiden bunun hesabını yapsın.

Etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları bu defa davet listesinde çok daha geniş bir yelpaze çizmeli, başta ilim adamları olmak üzere ülkenin kanaat önderleri ve siyasiler orada bulunmalıdır, ülkenin yarınları için bu olmazsa olmazdır.

Kısacası bu ümmetin kurtuluşu ve içinde yüzdüğü buhranlardan kurtuluşu için çok net bir fotoğraf ortaya konulmalıdır. Elhamdülillah Peygamber Sevdalıları bu fotoğrafı defalarca ortaya koymuştur ama istiyoruz ki bu defa çok geniş kitlelere ulaşsın.

Bu yazı toplam 478 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar