Behramoğlu'ndan 28 Şubat'a Destek

Behramoğlu'ndan 28 Şubat'a Destek

"Hiçbir demokratik ülkede gelen başbakan ilk gün es selamün aleyküm demez" diyen Behramoğlu...

Cüneyt Özdemir'in konuğu olan şair Ataol Behramoğlu, 28 Şubat sürecini savundu. Behramooğlu, 28 Şubat'ın kesinlikle doğru olduğunu söyledi.
 
Ulusalcı şair Ataol Behramoğlu, 28 Şubat'ta, 28 Şubat post modern darbeyi canlı yayında bütün olumsuz söylemlere rağmen sonuna kadar savundu. Behramoğlu, söylemleri ile de ara sıra Özdemir'le de karşı karşıya geldi.
 
28 ŞUBAT'I DESTEKLEDİM PİŞMAN DEĞİLİM
 
Özdemir'in "Siz 28 Şubat sürecini desteklemiş miydiniz? Pişman mısınız?" sorularına Behramoğlu, "Evet destekledim. Asla pişman değilim. 28 Şubat 1997'de askerler Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin ödemdeki iktidarı tarafından başta eğitim olmak üzere yıkılmasına, bozulmasına engel oldular" dedi. Özdemir bu cevaba karşı Behramoğlu ile karşı karşıya geldi.

BİR BAŞBAKAN İLK GÜN ÇIKIP ES SELAMÜN ALEYKÜM DİYEMEZ
 
Behramoğlu, "Hiçbir demokratik ülkede gelen başbakan ilk gün es selamün aleyküm demez. Halkın oyları ile seçilmiş parti bir ülkenin temellerini oluşturan değerleri ortadan kaldırma hakkına sahip midir? Mesela laiklik olgusunu ortadan kaldırmaya sahip midir? Cumhuriyet'in niteliklerini ortadan kaldırmaya yönelik haklara sahip midir? Halk örgütlü değilse buna bir şekilde asker karar verebilir. Askerin yaptığına sivil toplum sahip çıkabilseydi, toplum bambaşka bir yere gidebilirdi. Ama sahip çıkamadı. Toplum örgütsüz olduğu için bilinçsiz olduğu için yapamadı" dedi.
 
DARBE YAPILABİLİR
 
Özdemir, "Bu sivil toplum referandumda gitti oy verdi" demesi üzerine Behramoğlu, "Hayırlı olsun, mübarek olsun. Bakacağız, göreceğiz ülke nereye doğru gidiyor. Devam etsinler oy vermeye. Toplumun uyarılması lazım, aydınlatılması lazım. Her toplumun kendine özgü gerçekleri var. O dinamik yapı içinde algılamak düşünmek lazım. Ben darbe iyidir, demokrasi kötüdür demiyorum. Asla böyle bir şeyi savunmuyorum. Ama gerekirse olabilir. Biz bugün Türkiye'ye kötülük yapan kişileri bir kenara bırakıp, 28 Şubat'ı tukaka edelim, 27 Mayıs'a küfür edelim, Atatürk'e kadar uzatalım olayı. Böyle bir şey olmaz" dedi.