Bebek Şehidimiz İman El Haccu(FOTO)

Bebek Şehidimiz İman El Haccu(FOTO)

Şaron'un askerlerinin 5 Mayıs 2001 Pazartesi sabahı gerçekleştirdikleri vahşi saldırıda dört aylık bir bebek...

Şaron'un askerlerinin 5 Mayıs 2001 Pazartesi sabahı gerçekleştirdikleri vahşi saldırıda dört aylık bir bebek hayatını kaybetti. Siyonist saldırganlar söz konusu tarihte sabah erken saatlerden itibaren Gazze bölgesindeki Han Yunus mülteci kampına yönelik saldırı başlattılar. Saldırıda özellikle sivil halkın bulunduğu yerleşim birimleri hedef alındı. Saldırıda adı geçen kampta bulunan Batı, Avusturya ve Emel mahallelerine 15 top ve tank mermisi isabet etti. Bu mermilerden biri de kampın Emel mahallesinde ikamet eden Ebu Remzi Ahmed Haccu'nun evine isabet etti. Saldırı esnasında Ebu Remzi'nin hanımı ve üç kız çocuğu evde bulunuyordu. Evde bulunanlardan biri de dört aylık İman Haccu adlı bebekti. Atılan mermi evin içindekilerin üstüne yıkılmasına sebep olduğu gibi mermiden sıçrayan bir şarapnel parçası da dört aylık bebeğin karnına isabet ederek bedeninin parçalanmasına yol açtı. Diğerleri ise enkaz altından zorlukla çıkarılarak Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne kaldırıldılar.

Küçük bebeğin cesedini görenler, cesedin adeta bir kömür parçasına dönüştüğüne dikkat çektiler. Olaya şahit olanlar, insanlığı siyonist vahşet karşısında harekete geçmeye ve bu iğrenç saldırıların durdurulması için gerekeni yapmaya çağırdılar

Siyonist saldırganlar, dört aylık İman Haccu'nun annesi Suzan Haccu'nun kucağındayken hedef alındığı bu saldırıyı bir yahudi yerleşim merkezine yönelik havan topu saldırısına cevap olarak gerçekleştirdiklerini ileri sürdüler. Siyonist saldırganların bu iddialarına karşılık küçük bebeğin amcası da şu açıklamayı yaptı: "Evet, dört aylık İman Haccu suçluydu. Çünkü yahudi yerleşim merkezine yönelik havan topu saldırısını o gerçekleştirmişti. Bu yüzden de siyonistlerin tanklı ve toplu saldırılarına hedef oldu."

Dört aylık İman Haccu ailenin ilk şehidi değildi. Amcasının beş yaşındaki kızı da ondan on yıl önce birinci intifadanın ateşli bir şekilde devam ettiği günlerde siyonist saldırganlar tarafından şehit edilmişti.

Küçük bebeğin daha lohusalık döneminden yeni çıkmış annesi de saldırılarda yaralandı ve hastanede tedavi altına alındı. Genç anne kendisinin ve bebeğinin başına gelenlere üzüldüğü kadar, Müslümanların ve genelde insanlığın suskunluğuna, siyonist vahşet karşısında maşeri vicdanın harekete geçmemesine de üzülüyordu.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) İman Haccu adlı bebeğin şehit edilmesi olayıyla ilgili açıklamasında siyonist saldırganların hiçbir insani değer tanımadıklarına, hedef gözetmeden vahşi saldırılar gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek buna karşılık Filistin halkının direnişle cevap vermesinin meşru bir hak olduğunu vurguladı.

 

vahdet.com