BDP'lilere Sert Çıkış-VİDEO

BDP'lilere Sert Çıkış-VİDEO

Milliyet gazetesi yazarı Taha Akyol, YSK'nın Diyarbakır bağımsız milletvekili Dicle'nin vekilliğini düşürmesinin doğru bir karar olduğunu belirterek tepki gösteren BDP'lilere sert çıktı ..

Milliyet gazetesi yazarı Taha Akyol, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın Diyarbakır bağımsız milletvekili Hatip Dicle'nin vekilliğini düşürmesinin doğru bir karar olduğunu belirterek "YSK'yı eleştirirken Anayasanın 76. Maddesinde bir yıldan fazla hapis cezası alan ve terör suçundan propaganda yapanların milletvekili olamayacağını söylüyor. Burada YSK, 'Ben anayasayı tanımıyorum. Bunun bir tekrarı olan Siyasi Partiler kanunun 11. Maddesini tanımıyorum' diyemez. Demesi münkün değil" dedi.

Taha Akyol, NTV'de "Bu bakımdan milletin iradesi ile hukuk karşı karşıya geliyor yorumu yanlıştır" ifadesini kullanarak sözlerine şöyle devam etti: "Anayasanın 76. Maddesinde yanlışlıklar vardır. Sakatlıklar vardır. Elden geçirilmesi gerekiyor. Fakat YSK'nın başka türlü karar vermesi mümkün değildir. Bu şu bakımdan önemlidir. Hatip Dicle'nin seçilmesini derin devlet engelledi. Ankara'daki elitler engellediler. Kürt halkı çatışmaya itiliyor, şeklinde yorumladığınız zaman hukuku bir kenara atıyorsunuz. Demokrasi ancak hukukla beraber var olabilir. "

BDP'LİLERİN VERDİĞİ TEPKİ YANLIŞ
BDP'lilerin YSK'nın verdiği Hatip Dicle kararına verdiği tepkilerin son derece olumsuz olduğunun altını çizen Akyol, sözlerine şöyle devam etti: Mesela Ahmet Türk konuşurken hukuka, ahlaka aykırıdır, dedi. Keşke Ahmet Türk bu kararın Anayasanın hangi maddesine aykırı olduğunu da açıklasaydı. Dönem sükunet dönemidir. Böyle bir durumda bir milletvekili seçilmesine anayasal bir engel çıktı diye ortamı tekrar germek, sabote etmek ve zarar vermek fevkalede yanlış olur. "

 

Moralhaber