Bayram Namazını Başbakan, Kıldırdı-VİDEO

Bayram Namazını Başbakan, Kıldırdı-VİDEO

Gazze'deki yönetimin Başbakanı İsmail Haniye, namazı önce stadyumda kılmak istedi. Ancak yağmurdan dolayı Filistin Camisi'ne geçti...

Gazzeliler, Kurban Bayramı için camileri doldurdu.

Bayram namazını kıldıran Haniye, verdiği hutbede siyasi konulara da değindi. Filistin halkı, Araplar ve tüm Müslümanların bayramını tebrik eden Haniye, ''Bu kutsal günlerde, her şeyin sahibine olan kulluğumuzu yenileyerek bayramı özgürlük bayramı olarak kutluyoruz'' dedi.

Abluka ve baskılara rağmen Gazze'nin büyük ilerleme kaydettiğini belirten Haniye, Mısır, Tunus ve Libya'daki devrimlere dikkati çekerek, burada tiranlara karşı zafer kazanıldığını, sistemleri deviren bu halkların Filistin ve Kudüs'ü de özgür görmek istediğini ifade etti.

Aynı zamanda Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını da kutladıklarını belirten Haniye, tüm Filistinli tutuklu ve mahkumlar serbest kalana kadar çalışmaya devam edeceklerine işaret etti.

Mescidi Aksa'yı da özgür görmek istediklerini söyleyen Haniye, ''Bunun için tüm ulusların çabası gerekiyor. İş, sistemleri, tiranları devirmekle başlıyor, ardından Arap ve tüm Müslümanlar ile birlik ve beraberlik içinde olan yeni hükümetler kurmak ve özgürlüğe giden yolu açmak gerekiyor. Daha sonra zafer ve hürriyet gelecektir'' diye konuştu.

Haniye, konuşmasında bayramı Gazze'de geçirmek için gelen, aralarında Türklerin de olduğu yabancılar da olduğunu kaydederek, onları görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.