Batı Şeria'da  İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.

Batı Şeria'da İşgalci Yerleşimciler Baskın Düzenledi.

İşgal altındaki Eski Şehir bölgesine düzenlenen baskın sırasında İsrail askerleri yerleşimcilere koruma sağladı ve onlara eşlik etti, bölgede yoğun güvenlik önlemleri uygulandı.

İşgal altındaki Eski Şehir bölgesine düzenlenen baskın sırasında İsrail askerleri yerleşimcilere koruma sağladı ve onlara eşlik etti, bölgede yoğun güvenlik önlemleri uygulandı.

Bu tür baskınların rutin bir uygulama haline geldiği, İsrailli yerleşimcilerin İsrail ordusunun koruması ve eskortu altında Filistinlilere ait bölgelere baskınlar düzenlediği belirtiliyor.

İsrail ordusu, Ekim 2023’te Gazze’de başlayan savaşın ardından işgal altındaki Batı Şeria’daki saldırılarını ciddi biçimde artırdı.

Filistinli kaynaklara göre, Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da (Doğu Kudüs dahil) İsrail güçleri ve yasa dışı yerleşimciler tarafından en az 1.097 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 11 bin kişi yaralandı ve yaklaşık 21 bin Filistinli gözaltına alındı.

Öte yandan, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) geçen yıl temmuz ayında açıkladığı tarihi görüşünde, İsrail’in Filistin topraklarındaki işgalini hukuka aykırı ilan etmiş, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki tüm yerleşimlerin tahliye edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı