Başörtüsü İçin Ölmeye Hazırız-VİDEO

Başörtüsü İçin Ölmeye Hazırız-VİDEO

Azerbaycan Yönetiminin okullarda başörtüsünün yasaklanması Aşura günü onbinlerce müslüman tarafından protesto edildi.

Azerbaycan'ın Nardaran kentinde Aşura günü dolayısıyla bir araya gelen onbinlerce müslüman tarihi bir protesto gösterisi düzenlendi.

Protesto gösterisi sırasında yapılan konuşmalardada Azerbaycan yönetiminin başörtüsü yasağına çok sert tepki gösteren müslümanlar hep birlikte "Ölürüz ama başörtüsünü terketmeyiz" şeklinde sloganlar attılar.

Başörtüsü yasağını protesto amacıyla bir koruşma yapan Azerbaycanlı Alim Azerbaycan yönetimine şu şekilde seslendi:

"Bu milletin hicabına el uzatmakla ne yapmak istiyorsunuz? Bundan üç beş yıl öncesine kadar bizi Türkiye gibi yapmak, bizi Türkiye'nin kanunlarıyla yönetmek istiyordunuz. Ama bakın şimdi Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın da, başbakanının da, eğitim bakanının da hanımları başörtülü. Size ne oluyor da şimdi bizim burada başörtümüzü yasaklamaya kalkıyorsunuz? Şimdi siz Türkiye gibi büyük bir devletten daha mı medeni daha mı güçlü oldunuz?"

Protestocular adına yapılan konuşmada "bakın burada herkes hicabı savunuyor, biz ölürüz ama hicabı asla terketmeyiz, hicbımızı bırakmayız. Siz de hazırsanız hicab için için ölmeye, o zaman yumruklarınızı sıkın ve haykırın: "Herkes görsün ki bu halk hicabını terketmeyecektir. Biz ölürüz hicabı terketmeyiz!" sözü üzerine, onbinlerce Azerbaycanlı hep birlikte haykırdı:

"Biz ölürüz hicabı terketmeyiz!"

Protesto gösterisi sırasında Siyonist rejiminin Filistin ve Lübnan'daki katliamları ile Amerikan işgal güçlerinin Afganistan ve Pakistan'daki katliamları da protesto edilerek İslami direnişe destek verildi.

 


TIKLA İZLE