Başörtülü Öğretmene Karşı Çirkin Kampanya!

Başörtülü Öğretmene Karşı Çirkin Kampanya!

Türkçe öğretmeni Elif Kısa'nın başörtülü olmasını hazmedemeyen çevreler, Türk Eğitim-Sen'in aldığı karara rağmen, Elif öğretmen aleyhinde kampanya başlattı

 

 
 
 
Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Küçükköy Beldesi'ndeki Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu'na bir süre önce eş durumundan atanan Türkçe öğretmeni Elif Kısa'nın okula başörtüsüyle gelmesi bazı çevreleri harekete geçirdi.
 
Elif Kısa'nın derslere başörtülü ve pardesü ile girmesine tepki gösteren Eğitim-İş Ayvalık Baş Temsilcisi Nahil Filiz ise, okullarda öğretmenlerin serbest kıyafetle derslere girmesine ilişkin bir yasa tasarısının hazırlandığın ancak, Elif Kısa'nın suç işlediğini öne sürdü. DHA'ya konuşan Filiz, "Eğitim-İş olarak biz bu durumu kabul etmiyoruz. Yapılanın kasıtlı bir davranış olduğunu düşünüyoruz. Bugün buna 'Özgürlük' diyorlar ama bu özgürlükler bir süre diğer öğretmen ve vatandaşlara baskı olarak yansıtılıyor" diye konuştu.
 
Ayvalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ise "Türk Eğitim-Sen'in ülke genelinde aldığı bir karar uyarınca, okullara serbest kıyafetle gitme uygulaması var. Öğretmen arkadaşımız aynı sendikaya kayıtlı olduğu için bu kıyafetle derslere giriyor olmalı. Bizim için kılık kıyafetten çok bir öğretmenin öğrencisine katma değer olarak vereceği önemlidir" dedi.