Başbakan, CHP'yi Fıkrayla Vurdu-VİDEO

Başbakan, CHP'yi Fıkrayla Vurdu-VİDEO

Nasreddin Hoca’ya sormuşlar. Hocam alimsin, bilgilisin lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı demişler...

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında ana muhalefet partisi CHP'yi Nasreddin Hoca fıkrasıyla eleştirdi. Başbakan, ''CHP'nin boykotu Nasreddin Hoca fıkrası gibi. CHP bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi'' dedi. Erdoğan'ın bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Güldüren fıkra

Nasreddin Hoca'ya sormuşlar. Hocam alimsin, bilgilisin lakin bugüne kadar bir icat yaptın mı demişler. Bir keşfin oldu mu demişler. Hoca ekmekle kar yemeyi ben keşfettim demiş. Ama benim bile hoşuma gitmedi demiş. Şimdi CHP'nin yaptığı bu. Bir boykot icat etti ama kendisinin bile hoşuna gitmedi. Nitekim dün CHP bu yanlıştan döndü ve yemin ederek nihayet milli iradenin gereğini yerine getirdi. CHP'nin bu sefer ki çark edişinin, hayırlı olmasına inanmak istiyoruz.

Genel Merkez'den Silivri'ye tünel oluşturdular

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta ve 5 Temmuz 1993'te Başbağlar'daki katliam 18. yıl dönümünde bir kez daha anıldı. Başta Sivas katliamı olmak üzere, yakın tarihte yaşanan olaylarla ilgili esrar perdesi hala dağılmış değil. Ak Parti iktidarı dönemindeki her çabamız da engellenmek, üstü örtülmek girişimleriyle karşılaşmıştır.

Dün Danıştay'a yönelik kanlı saldırıyı siyasi çıkar için kullanmaya heveslenenler, olayın üstüne gidilmesi durumunda açığa düştüler. Aynı çevreler, Sivas olaylarını, Çorum'u, K.Maraş'ı aydınlatacak hukuk süreçlerini de engellediler.

Sivas olaylarını bir istismar malzemesi olarak kullananların, bugün Ak Parti'yi çetelerle mücadelede yalnız bırakmaları son derece manidardır. Bu çevreler yalnız bırakmakla kalmadılar, Silivri'ye giderek sanıkların yanında oturdular. Genel Merkez'den Silivri'ye tünel oluşturdular.

CHP, söz konusu Ergenekon olunca milli iradeyi hatırlamasının ne kadar samimiyetle bağdaştığını sizin takdirinize bırakıyorum.

Muhtıra olsa ne yazar

Dün tabi vakit itibariyle çok kısa bir zaman süreci içerisinde konuşmalara cevap verme fırsatı buldum. Şurada bazı başlıklar var ki önemli. 27 Nisan açıklamasına destek çıkan CHP olmuştur. Aynı CHP muhtıra mıydı açıklama mıydı bunun tartışmasını yapıyor. Yahu bildiri olsa ne yazar, açıklama olsa ne yazar, muhtıra olsa ne yazar. Bu hükümet ertesi gün bunun gereğini yapmıştır. Peki sen ne yaptın? Bunların durumu bu.

Ne testinden geçtin yahu

CHP, seçmenin yüzde 47'sinin oyunu almış Ak Parti'nin kapatılmasına destek vermiştir. Dün diyor ki 'testten geçtik.' Ne testinden geçtin yahu? Test buydu işte. Akşam söylediklerini sabah inkar ederler.

Ne oldu da CHP milli iradeyi keşfetti

Birden bire ne oldu da CHP milli iradeyi keşfetti? Ak Parti'ye kapatma davası açıldığında, yargı da milli iradedir diyenlerin, bugün yargı kararlarını kıyasıya eleştirmeleri çok büyük bir çelişkidir. Biz ne kapatma davasında, ne de bize karşı yapılan hukuksuzluklar karşısında sokağa dökülmedik. Milli iradeyi, Meclis'i boykot etmek gibi bir yanlışın içinde olmadık. Sabırla süreci takip ettik. Çıkan kararı da beğensek de beğenmesek de rıza gösterdik, gereğini yerine getirdik.

İspanya'daki konuşmama laiklik karşıtı dediler

Yaptığımız neydi, suçumuz neydi hepsi ortada. CHP yattı kalktı ne dedi? Ak Parti laiklik karşıtıdır dedi. Sadece bunu konuştu. Kalkıp da İspanya'daki bir konuşmamda başörtülü kızlarımızla ilgili verdiğim cevabı, laiklik karşıtı anlamına getirecek kadar bunlar özgürlüklerin karşısındadır.

CHP diklendi ama dik duramadı

Biz her zaman ne diyoruz? Diklenmeden dik durduk. Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. CHP diklenmiş ama dik duramamıştır. Ne dediler? İki arkadaşımız yemin etmeden Meclis'e girmeyiz dediler, dün geldiler yeminlerini ettiler. İşte bunlar bu. E benim vatandaşım bunları görmüyor mu? Ne diyor? Arkadaş siz doğru konuşmuyorsunuz, omurgalı değilsiniz diyor. Bunların durumu bu.

BDP'liler tatillerini yeminsiz vekil olarak arazide dolaşarak geçirmemeli

Tabi BDP'nin de aynı şekilde yemini etmesini, hatta önce kayıtlarını yapmasını da bekliyoruz. Yazıktır bu yaz tatilini yeminsiz milletvekili olarak arazide dolaşmayı onlar da bırakmalı. İki de bir bizi dışladılar. Hayır, hayır sen kendi kendini dışladın. Diyarbakır'da toplantı neyine? Toplantı yapılacak yer Ankara. Adres yanlış. Grup toplantını yapacaksan gel burada yap. Diyarbakır'da ancak belediye meclis üyeleri toplantı yapar. Milletvekillerin toplantı yapacağı yer burasıdır.

Doğu ve G.doğu'da 112 vekilin 70 tanesi bizim

12 Haziran seçimleri öncesinde istismar iftira yoluyla Ak Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'dan çekildiğine dair yalan yanlış değerlendirmeler yapıldı. Kürt meselesine ilişkin değerlendirmelerimizin, çarpıtılmasından tutunuz adaylara yönelik istismara kadar, silahlı saldırıya kadar her yöntem Ak Parti'nin karşısında devreye sokuldu. Bütün bu çabalara rağmen, Ak Parti Doğu ve Güneydoğu illerindeki toplam 112 milletvekilinin 70 tanesini almıştır. 7 coğrafi bölgede olduğu gibi Ak Parti yine birinci parti olarak ipi göğüslemiştir.