Baransu'dan Yeni İddia-VİDEO

Baransu'dan Yeni İddia-VİDEO

28 Şubat soruşturması ve medya tartışmasındaki iddialı açıklamalarına devam eden Baransu çarpıcı bir iddiada bulundu...

Taraf muhabiri ve yazarı Mahmet Baransu, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. 28 Şubat soruşturması ve medya tartışmasındaki iddialı açıklamalarına devam eden Baransu "suç işleyen gazetecilerin yargılanmayacağını kimse garanti edemez" dedi.

KARARGAHTAN EMİR ALAN GAZETECİLER YARGILANMAYACAK MI?

28 Şubat sürecinde bazı gazetecilerin açık şekilde suç işlediğini vurgulayan Mehmet Baransu "karargahtan emir alan, karalama ve psikolojik operasyon yürüten, meslektaşlarını fişleyen ve hala da bir özür dilemek yerine yaptıklarını savunma devam eden insanların yargılanmayacağını kim garanti edebilir ki?" diye sordu.

GÖLCÜK'TE GAZETECİLERİN DE OLDUĞU SES KAYITLARI YAKALANDI

Baransu 28 Şubat döneminin en güçlü generallerinden Erol Özkasnak'ın gazetecilere tebrik mektupları gönderdiğini söylerken ilginç bir iddiada bulundu. Gölcük donanmasında yapılan aramalarda gazetecilerin de katıldığı dar toplantıların ses kayıtlarının olduğu yönünde duyumlar olduğunu söyledi:

"Erol Özkasnak'ın gazetecilere gönderdiği tebrik mektupları var bunlar biliniyor kimse de inkar etmiyor, karargaha gidip talimat alanlar var. Bunların kayıtları var. Gölcük'te bulunan ses kayıtları olduğu söyleniyor. Gazetecilerin de olduğu söyleniyor. Ki Gölcük dönemin Batı Çalışma Grubu'nun merkezi olarak bilinir."

ZAMAN'DAKİ HERHANGİ BİR HABER YÜZÜNDEN CEMAATİN OKULLARI TEHLİKEYE GİREBİLİYOR

Baransu, Aksiyon dergisinde çalıştığını hatırlatarak Gülen Cemaati'nin medya çalışmalarında yaşadığı ilginç bir soruna dikkat çekti. Taraf muhabiri, cemaatin medyasındaki herhangi bir haberin cemaatin okullarının kapatılması yönünde tehtidlere neden olabildiğini söyledi:

"Zaman'da çalışmak zordur. Herhangi bir sorunda cemaatin okulları riske giriyor. Gazetedeki bir hata ya da bir haber nedeniyle hemen okulları kapatmakla tehtid ederler... Geçenlerde Zaman'dan bir arkadaş anlattı. Yabancı bir ülkenin liderine dönük çok küçük bir eleştiri yayınlanmış. Gözden kaçmış sanırım... Ardından hemen oradaki okulların kapatılması yönünde tehtid almışlar. Genelkurmay bile 28 Şubat'ta cemaatin okullarını satın almak için kaynak arayışına girdi..."