Bangladeş Cemaat-i İslâmi Emir Vekili : Teröre Çok Kurban Vermiş Bir Partiyiz

Bangladeş Cemaat-i İslâmi Emir Vekili : Teröre Çok Kurban Vermiş Bir Partiyiz

Bangladeş Cemaat-i İslâmi Genel Emir Vekili Profesör Mujibur Rahman, “Cemaat-i İslami, teröre kurbanlar vermiş bir partidir, tarihimizin hiçbir yerinde terörle ilişkimiz olmadı” dedi.

Bangladeş Cemaat-i İslâmi Genel Emir Vekili Profesör Mujibur Rahman, “Cemaat-i İslami, teröre kurbanlar vermiş bir partidir, tarihimizin hiçbir yerinde terörle ilişkimiz olmadı” dedi ve hükümetin Cemaat-i İslâmi’den siyasi intikam alma peşinde olduğunu belirtti.

Bangladeş Cemaat-i İslâmi Genel Emir Vekili ve eski milletvekili Profesör Mujibur Rahman, Cemaat-i İslâmi’nin birçok kez terörle suçlandığını ancak bu suçlamaların gerçeklikle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Mujibur Rahman, “Genel Emirimiz Dr. Shafiqur Rahman’a yönelik militanlık iftiralarını şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Açılan asılsız dava geri çekilmeli ve Dr. Shafiqur Rahman derhal serbest bırakılmalıdır. Cemaat-i İslâmi, İslâmi bir partidir. İslâm hiçbir koşulda militanlığı, aşırılığı ve terörizmi desteklemez. Dünyanın farklı ülkelerindeki ana akım İslâmi teşkilatlar, teröre ve aşırılığa karşı seslerini yükseltiyor. Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi de bu İslâmi teşkilatlardan birisidir” diye konuştu.

“HÜKÜMET, CEMAAT-İ İSLÂMİ’DEN SİYASİ İNTİKAM ALIYOR”

Cemaat-i İslâmi’nin geçmiş yıllarda görev aldığı koalisyon hükümetleri sırasında teröre ve militanlığa karşı öncü bir rol oynadığını söyleyen Profesör Mujibur Rahman, “Ülkemizdeki teröre karşı güçlü duruşu nedeniyle, birçok Cemaat-i İslâmi aktivisti terör saldırılarının kurbanı oldu. Hyder Ali gibi kıymetli hukukçularımız, terörle mücadele davalarını ele aldığı için bomba patlaması sonucu katledildi. Tanınmış gazeteci, Cemaat-i İslâmi yöneticisi Khulna Büyükşehir Gazeteciler Birliği Başkanı ve Khulna Basın Kulübü Başkan Yardımcısı Şeyh BelalUddin, militanlara karşı yazılar yazdığı için bombalı saldırıda katledildi. Cemaatin birçok lideri ve aktivisti, militanlığa karşı tavır aldıkları için saldırıya uğradı. Bu nedenle Cemaat-i İslâmi emirinin militanlıkla suçlandığı asılsız bir davada tutuklanması, hükümetin siyasi intikamının bir ifadesi olup kesinlikle gülünç ve üzücüdür” şeklinde konuştu.

CEMAAT-İ İSLÂMİ’DEN ÜÇ TALEP

Profesör Mujibur Rahman, mevcut duruma ilişkin üç talebi şu şekilde sıraladı:

“ 1. Dr. Shafiqur Rahman’ın asılsız militanlık iddiasıyla tutuklandığı dava geri çekilip iptal edilmeli ve Dr. Shafiqur Rahman derhal serbest bırakılmalıdır.

2. Cemaat tarafından açıklanan ve koruyucu hükümet kurulmasını da içeren 10 maddelik talep derhal hayata geçirilmelidir.

3. Naib Amir Mevlana A.N. Shamsul İslâm, Genel Sekreter Profesör Mia Gholam Parwar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mevlana RafiqulIslam Khan, Cemaat-i İslâmi’nin tüm liderleri ve aktivistleri ile asılsız davalarda gözaltına alınan muhalefet partilerinin mensupları derhal serbest bırakılmalıdır. Bu sırada, Bangladeş halkını Cemaat-i İslâmi Genel Emiri Dr. Shafiqur Rahman’ın kurtuluşu için birleşik bir kitle hareketi inşa etmeye çağırıyoruz.”

MİLLİ GAZETE