Bahryn Halkı Siyonist Cumhurbaşkanını  Ülkesinde İstemiyor

Bahryn Halkı Siyonist Cumhurbaşkanını Ülkesinde İstemiyor

Bahreyn'de Herzog'un Manama ziyaretine karşı protestolar devam etti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist rejim başkanı önümüzdeki Pazar günü Manama'yı ziyaret edecekken, Bahreynliler El Halife rejiminin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme eylemlerine karşı gösterilerini sürdürdü.

Al-Mayadin Haber Ağı'nın internet sitesine göre, Siyonist rejim başkanı Isaac Herzog'un Manama ziyaretine karşı Bahreyn'de düzenlenen gösteri bugün (Perşembe) devam etti ve Bahreynliler ellerinde Bahreyn ve Bahreyn bayrakları taşıyordu. Bu gösteride Herzog'un gezisini kınayan sloganlar attılar.

Ülkedeki en büyük Şii muhalefet grubu olan Jamiat al-Wefaq Bahreyn, Bahreyn halkının Filistin meselesine verdiği desteği ve El-Halife rejiminin Tel Aviv ile normalleşme yolunda attığı aceleci adımlara karşı olduklarını vurgularken, Siyonist rejim başkanının ziyaretiyle aynı zamanda İnternet kampanyasına geniş katılım çağrısında bulundu.

Siyonist rejim medyası Kasım ayı ortasında, bu rejimin liderinin 4 Aralık'ta Bahreyn Kralı Hamad bin Isa Al Khalifa'nın davetlisi olarak Manama'yı ilk kez ziyaret etmeyi planladığını duyurdu.

Rejimin 13 TV kanalının haberine göre Herzog, bu ziyareti sırasında Bahreyn Kralı ve bu ülkenin üst düzey yetkilileri ve bu ülkede yaşayan Yahudi azınlığın bir grup üyesi ile görüşecek.

Ayrıca İbranice yayın yapan bu ağ, Herzog'un Manama'dan sonra BAE'ye gideceğini ve Abu Dabi'de düzenlenen bir konferansa katılırken Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile görüşeceğini duyurdu.

İki yılı aşkın bir süre önce Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmek için ABD gözetiminde anlaşmalar imzaladı.