Bahreyn'den İran  Açıklaması

Bahreyn'den İran Açıklaması

Bahreyn Temsilciler Konseyi'nin yardımcısı, Basra Körfezi krallığının sekiz yıldan fazla bir süre sonra komşu İran ile diplomatik ilişkileri yeniden canlandırmak çalıştıklarını söyledi

Abdulnabi Salman cumartesi günü yaptığı açıklamada, "İran'ın komşu bir ülke olması ve Bahreyn'in tüm bölge ülkeleriyle istikrarlı bağları desteklemesi nedeniyle iki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin yeniden başlaması büyük önem taşıyor." dedi.

Manama ile Tahran arasındaki ilişkileri yeniden başlatma arzusunun Bahreyn hükümeti ve Temsilciler Konseyi'nden olumlu yanıt aldığını, hatta yasama organının bu konuda olumlu bir açıklama yaptığını da sözlerine ekledi.

Salman “(Basra) Körfezi kıyısındaki diğer ülkelerle karşılaştırıldığında İran'a en yakın ülkeyiz. Bahreyn'de İranlı gurbetçiler yaşıyor ve İran'da Bahreyn vatandaşlarının varlığına da tanık oluyoruz. İki ülke arasındaki ticaret alışverişi onlarca yıl öncesine dayanıyor" diye konuştu.

Salman Batı Asya bölgesinin istikrarıyla ilgilenen Rusya'nın, diplomatik ilişkileri canlandırmak amacıyla Bahreyn ile İran arasında arabuluculuk yaptığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı