Bahreyn  Prensi Netanyahu'yu Tebrik Etti

Bahreyn Prensi Netanyahu'yu Tebrik Etti

Netanyahu, Bahreyn Veliaht Prensi'nden tebrik mesajı aldı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Pazar akşamı Bahreyn Veliaht Prensi Salman bin Hamad Al Khalifa ile İsrail Likud partisinin lideri Benjamin Netanyahu arasında yeni bir İsrail hükümeti kurma görevinin verilmesinden birkaç saat sonra bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Bahreyn Haber Ajansı'na göre, "Bana", Prens "Salman", iki ülke ilişkilerinin çeşitli düzeylerde ulaştığını ve devam etmesinin önemine dikkat çekerek, yeni hükümeti kurma görevi vesilesiyle kendisine başarılar diledi.

Görüşmede karşılıklı ilgi konuları ile bölgesel ve uluslararası arenada öne çıkan konular ele alındı ​​ve ortak işbirliğinin boyutları gözden geçirildi.

Öte yandan Netanyahu'nun ofisi, "Veliaht Prens, Bahreyn'in iki ülke arasındaki ilişkileri genişletme ve derinleştirme ve işbirliğini yeni zirvelere taşıma arzusunu dile getirdi" dedi.

Ofis, "Netanyahu, Veliaht Prens'e çok büyük fırsatlara sahip olduklarını ve aralarındaki doğrudan işbirliğinin devam etmesini dört gözle beklediğini ve onu yakında İsrail'de görmeyi umduğunu söyledi."

Pazar günü erken saatlerde, Likud partisinin lideri İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Netanyahu'ya bir sonraki hükümeti kurma yetkisi verdi.

Görevinden sonra yaptığı konuşmada Netanyahu, hükümetinin bölgedeki diğer ülkelerle barış anlaşmalarını genişleteceğini söyledi.

Eylül 2020'de İsrail, Fas ve Sudan benzer anlaşmaları imzalamadan önce, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın himayesinde Washington'daki ilişkileri normalleştirmek için Bahreyn ve BAE ile iki anlaşma imzaladı.