Bahreyn: İsrail İle İlişkilerde Örnek Olmalıyız

Bahreyn: İsrail İle İlişkilerde Örnek Olmalıyız

İşgalci rejimde yeniden Binyamin Netanyahu dönemesi Bahreyn'i sevindirdi

Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife'nin dış politika danışmanı, cumartesi günü Netanyahu'nun iktidara geri dönmesi durumunda İsrail ile ilişkilerin gelecekte nasıl seyredeceğine dair açıklama yaptı.

Reuters'ın haberine göre, Bahreyn kralının dış politika danışmanı Halid bin Ahmed Al Halifa ülkesinin İsrail ile ilişkileri geliştirmeye devam edeceğini söyledi.

Al Halife'ye göre Netanyahu'nun yeniden iktidara dönmesi her koşulda bekleniyordu ve bu durum ülke içinde normal karşılandı.

Gazetecilere demeç veren Al Halifa, İsrail ile İbrahim Anlaşmaları adlı bir anlaşmamız var ve biz anlaşmamıza sadık kalacağız. Anlaşmanın aynı şekilde ve ortaklığımızı birlikte geliştirmeye devam etmek istiyoruz." diye konuştu.

İşgalci İsrail'in de içerisinde bulunduğu bölgesel bir güvenlik ortaklığına dair bir soruyu yanıtlayan Al Halifa "Örnek olmak, birlikte başarı sağlamak ve tehditlerle yüzleşmek istemekteyiz." diye konuştu.

ABD öncülüğünde İsrail'in de içerisinde bulunduğu bir Orta Doğu savunma hattının kurulması yaz aylarında tartışılmaktaydı.

Söz konusu bölgesel güvenlik girişiminde Suudi Arabistan da bulunuyordu. Ancak OPEC+ tartışmaları sebebiyle bu girişimin şu an için sekteye uğramış olabileceği tahmin ediliyor.

Siyonist İsrail ve Bahreynli yetkililer, yıl sonuna kadar serbest ticaret anlaşmasına varmak üzere görüşmelerde bulunuyor.(Ajanslar)