BAE'den İsrail Kararı

BAE'den İsrail Kararı

BAE, İsrail'den savunma sistemleri satın almayı durdurdu

BAE, Siyonist rejim kabinesinin iki aşırı bakanı Itamar Ben Guer ve Betsalel Smotrich'in davranış ve açıklamalarının ardından Siyonist rejimden askeri sistem satın almayı bırakma kararını açıkladı.

Isna'ya göre, İsrail'in Kanal 12 kanalı, BAE'nin İsrail'den güvenlik sistemleri satın almayı durdurma kararını açıkladığını ve bunun iki aşırı İsrailli bakanın davranışlarından kaynaklandığını duyurdu.

Bu rapora göre BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed, İsrailli yetkililere şunları söyledi: "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümeti üzerinde kontrol sahibi olduğundan emin olana kadar ortak ilişkiler başlatamayacağız." denildi

Aynı zamanda, bu rapor şunları ekledi: İsrail ile BAE arasındaki güvenlik işbirliği gibi istihbarat işbirliği de güçlü olmaya devam ediyor.

Bu bağlamda İsrail medyası, BAE'nin, İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Goyer ve Betsleil'in davranış ve açıklamaları da dahil olmak üzere bu rejimin son aylardaki davranışları nedeniyle İsrail askeri sistemlerinin satın alınmasına ilişkin sözleşmeyi askıya aldığını bildirdi.

Silah alımlarının askıya alınması, Benjamin Netanyahu'nun BAE ziyaretinin ertelenmesi ve yeni bir tarih belirlenememesinin ardından gerçekleşti.

Ancak İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Bu haber doğru değil dedi

Kaynak: TEVHİDHABER