BAE, Siyonist Rejimin Cinayetlerini  Kınamadı Filistin'i Kınadı

BAE, Siyonist Rejimin Cinayetlerini Kınamadı Filistin'i Kınadı

Birleşik Arap Emirlikleri yaptığı açıklamada, geçici Siyonist rejimin suç ve cinayetlerine değinmeden, Kudüs'teki şehadet operasyonunu kınadı.

BAE Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Cenin kampındaki saldırıya misilleme olarak Kudüs'te gerçekleştirilen şehadet operasyonunu kınadı.

İbrani kaynaklar, Cuma akşamı işgal altındaki Kudüs'te bir silahlı çatışma yaşandığını, bu saldırıda en az 8 kişinin öldüğünü ve 5 kişinin de yaralandığını açıkladı. Siyonist rejim polisinden yapılan açıklamada, şehadet operasyonunu gerçekleştiren kişinin şehit edildiği belirtildi. İbrani medyası, Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun işgal altındaki Kudüs'te şehadet operasyonunun yapıldığı bölgeye gittiği belirtildi.

Siyonist medya şu açıklamalarda bulundu: ‘İsrail ordusu ve polisi, Kuzey Kudüs'te düzenlenen şehadet operasyonunun üzerinden 20 dakika geçtikten sonra olay yerine geldi.’

Bu saldırı, Siyonist rejim askerlerinin Perşembe günü Cenin kampına düzenlediği saldırıya misilleme olarak gerçekleştirildi.

Siyonist rejim haber sitelerinden “Khan” muhabiri şu açıklamalarda bulundu: ‘Cenin'de alışılmadık bir operasyon sürüyor ve doğrudan Şabak güçleri onu yönetiyor.’

Bazı Siyonist kaynaklar da şu iddialarda bulundu: ‘Perşembe günü Cenin'de başlayan büyük operasyonun amacı, İslami Cihat hareketinin üç liderini tutuklamaktı. Cenin'de Siyonistlerin düzenlediği operasyonda 9 Filistinli şehit oldu, 20 kişi de yaralandı.’(Ajanslar)