BAE Müfredatında Holokost'u Öğretmek İsrail'e Karşı Olan Tavrı Değiştirmiyor

BAE Müfredatında Holokost'u Öğretmek İsrail'e Karşı Olan Tavrı Değiştirmiyor

Ajans: BAE müfredatında Holokost'u öğretmek İsrail'e karşı daha fazla hoşgörüye yol açmayacak

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

"Agence France Presse" tarafından yayınlanan bir rapor, BAE'nin Holokost'u hükümet müfredatında öğretme kararının Tel Aviv ile devam eden yakınlaşmanın ek bir göstergesi olduğunu düşündü, ancak bu hareket Arap dünyasında şüpheyle karşılandı.

Rapor, Washington'daki Wilson Araştırma Merkezi'nden Hind Al-Ansari'nin Holokost hakkında eğitim vermenin hızlı bir değişime yol açmayacağını söylediğinden alıntı yapıyor.

Al-Ansari, Holokost hakkında eğitim vermenin "yakın gelecekte İsrail'e karşı daha fazla hoşgörüye yol açmayacağını" vurguluyor ve "Filistin davasının BAE'lilerin büyük çoğunluğu da dahil olmak üzere Arap dünyasında kutsal olduğunu" belirtiyor.

5 Ocak'ta Washington'daki BAE büyükelçiliği Twitter üzerinden Holokost'un daha fazla ayrıntı vermeden "ilk ve orta dereceli okulların müfredatına dahil edileceğini" duyurdu.

Tweet, "İbrahim Anlaşmaları"nın (Amerikan himayesinde gerçekleşen normalleşme anlaşmaları) mimarlarından biri olan Emirlik yetkilisi Ali Al-Nuaimi'nin şunları söylediğini aktardı: "Yahudi Holokost kurbanlarını anmak çok önemli ."

10 milyonluk nüfusunun yaklaşık %90'ını yabancıların oluşturduğu BAE'deki özel okullar, müfredatlarında Holokost'a yer veriyor.

BAE Eğitim Bakanlığı, programını geliştirmek için Okul Eğitiminde Barışı ve Kültürel Hoşgörüyü İzleme Enstitüsü (IMPACT) ve Holokost Anma Vakfı'na (Yad Vashem) danıştı.

İsrail-İngiliz bir enstitü olan Impact'ten Marcus Schiff, "Soykırım tüm müfredatın çok küçük bir parçası ve şu anda üzerinde çalışılıyor" diyor.

"Yad Vashem" e göre, bu "girişim hala geliştirme aşamasındadır" ve daha fazla ayrıntı vermek için henüz "çok erken" olduğuna dikkat çekiliyor.

2014'ten beri BAE'de yaşayan Yahudi cemaatinin lideri Alex Petrofreund, bu değişikliklerden "gurur duyduğunu" söylüyor.