BAE ile  İsrail Arasında  Yeni Anlaşma

BAE ile İsrail Arasında Yeni Anlaşma

BAE ile işgal arasında yarın serbest ticaret anlaşması imzalanıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün, Pazartesi, İsrail Ekonomi Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri ile yarın Salı günü Dubai'de serbest ticaret anlaşması imzalanacağını söyledi. Reuters'e göre bakanlık, "gıda ve tarım ürünleri, kozmetik, tıbbi ekipman ve ilaçlar dahil olmak üzere ürünlerin yüzde 96'sında gümrük vergilerinin iptal edileceğini" açıkladı.

Anlaşma ayrıca yönetmelikleri, gümrükleri, hizmetleri ve devlet alımlarını da kapsıyor” dedi. İşgalci ve BAE, geçtiğimiz Nisan ayının ilk günü bu anlaşmayla ilgili müzakereleri sonuçlandırdı. Ve Siyonist Ekonomi Bakanlığı o tarihte yaptığı açıklamada, "anlaşmanın düzenlemeler, gümrükler, hizmetler, devlet alımları ve e-ticareti içerdiğini ve iki ülkenin ekonomi bakanlarının anlaşmayı imzalayıp onaylamasından sonra yürürlüğe gireceğini" belirtti.

BAE'nin Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani Al Zeyoudi, Twitter'da yaptığı açıklamada, "İsrail ile kapsamlı ekonomik ortaklık görüşmelerini bitirdik ve anlaşma, İsrail çatısı altında ilişkileri güçlendirmek için bir diğer önemli adımda imzaya hazır" dedi.