BAE, Esir Değişimi Konusunda Arabulucu Oldu

BAE, Esir Değişimi Konusunda Arabulucu Oldu

BAE, esir değişimi konusunda Rusya-Ukrayna görüşmelerine ev sahipliği yaptı

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Geçen hafta BAE, Rusya'nın gübre endüstrisinde kullanılan amonyak ihracatının Ukrayna boru hattı aracılığıyla Asya ve Afrika'ya yeniden başlamasıyla bağlantılı olabilecek savaş esirlerini takas etme olasılığını görüşmek üzere Rusya ve Ukrayna'dan temsilcileri ağırladı.

Perşembe günü, Reuters haber ajansı (adı açıklanmayan) kaynakların aktardığına göre, Rusya ve Ukrayna temsilcileri arasındaki görüşmelerin, uluslararası örgütün müzakerelerdeki ana rolüne rağmen, Birleşmiş Milletler'den herhangi bir temsilcinin varlığı olmadan BAE'nin arabuluculuğu altında gerçekleştiğini söyledi.

Birkaç gün önce Ukrayna ve Türkiye, tahıl ihracat anlaşmasının 120 gün uzatıldığını doğruladı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri "Antonio Guterres", tüm tarafların anlaşmayı uzatma anlaşmasını memnuniyetle karşıladı.

Eylül ayında, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın "doğrudan ve kişisel rolü" ile Suudi çabaları, Rusya yanlısı Ukraynalı ayrılıkçı güçler tarafından alıkonulan yabancı mahkumları serbest bırakmayı başardı.

Geçtiğimiz aylarda Ukrayna hükümeti safında savaşırken tutuklanan 5 İngiliz, iki Amerikalı, bir Faslı, bir Hırvat ve bir İsveçli serbest bırakıldı.