Babacan: Sermaye Kısıtlaması İntihar Olur!

Babacan: Sermaye Kısıtlaması İntihar Olur!

17 Aralık operasyonu sonrasında erken müdahale olmasaydı eğer ülke ekonomisinin çok kötü duruma düşebileceğine dikkat çeken Babacan, Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında gündeme gelen o iddia ile ilgili ''İntihar olur'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldığı bir TV proğramında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

ŞİRKETLERİN KAYBI 60 MİLYAR DOLARI AŞTI

Başbakan Yardımcı Ali Babacan17 Aralık operasyonu sonrasında ekonomide yaşanan kayıplar içerisinde halka açık şirketlerde kaybın 60 milyar 252 milyon dolar olduğunu açıkladı.

FAİZ ARTIŞINI DOĞRU BULMUYORUM

Babacan, Merkez Bankası'nın yüksek oranda aldığı faiz artırımı kararı ile ilgili de faiz artırımını doğru bulmadığını söyledi. Bir ülke için hem cari hem de bütçe açığının çok önemli olduğunu, bu noktada ise Türkiye'nin bütçe açığında iyi noktada olduğunu söyleyen Babacan, cari açıktaki artışla ilgili ise 2014 yılı için en önemli hedefin cari açığı düşürmek olduğunu söyledi.

3-4 AY SONRA ESKİ HALİMİZE GERİ DÖNERİZ

Kredi derecelendirme kuruluşunun yayınladığı rapordaki gibi Türkiye'de siyasi risklerinin olduğunu kabul ettiklerini söyleyen Babacan, Türkiye'nin kredi notu verilirken zaten bu riskin göz önünde bulundurulduğuna dikkat çekti. Türk ekonomisinin yazılıp çizildiği kadar olumsuz bir noktada olmadığını da söyleyen Babacan, ''3-4 ay içinde Türk ekonomisi eski haline geri dönecek.'' dedi.

ERKEN MÜDAHALE OLMASAYDI ALLAH KORUSUN...

17 Aralık operasyonunu küresel kriz ile kıyaslayan Babacan, ''17 Aralık sonrasında hükümetin ilgili birimleri tarafından erken müdahale olmasaydı eğer Allah korusun ekonomi çok kötü durumlarda düşerdi. Zamanında atılan adımlar ve alınan tedbirler de gösteriyor ki Türkiye'de güçlü bir istikrar var. '' diye konuştu.

Yolsuzlukları kapatmak gibi bir girişimlerinin asla olmadığını vurgulayan Babacan, tam tersine yolsuzlukların üzerine gidilen çalışmalar yaptıklarını belirtti.

SERMAYE HAREKETLERİNE KISITLAMA İNTİHAR OLUR

Başbakan Erdoğan'ın ''B-C-D planlarımız var'' şeklindeki çıkışı ile ilgili, ekonomi yönetiminde her senaryoya karşı alternatifleri olduğunu söyleyen Babacan, ''Biz en kötü senaryolar karşısında ne yapacağımıza yönelik önceden hazırlıklar yaptık. Çünkü olası krizlerde kurumlarımız ne yapacağını bilmeli. Bizim için asla çaresizlik söz konusu olamaz. Tüm kötü senaryolara karşı planlarımız var. Ancak Başbakan'ın bu söyleminden sonra gündeme gelen 'sermaye hareketlerine kısıtlaması mı geliyor' şeklindeki iddialar asla doğru değil. Sermaye hareketlerini kısıtlamaya yönelik bir çalışmamız yok. Çünkü bu bir intihar olur.'' dedi.

30 MART'TAN SONRA OVP'Yİ GÖZDEN GEÇİRİRİZ

Enflasyon hedefleri ile ilgili kura baktıklarını ve OVP'de henüz hedef ve beklentileri revize etmediklerini söyleyen Babacan, 30 Mart seçimleri geçtikten sonra o günün şartlarına bakılarak OVP'yi gözden geçireceklerini ve gerektiği takdirde bir revizyon yapılabileceğini dile getirdi.

 

haber 7