Azerbaycan Siyonist İsrail'de Büyükelçilik Açıyor

Azerbaycan Siyonist İsrail'de Büyükelçilik Açıyor

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Cihun Bayramov, Tel Aviv'deki Bakü elçiliğinin açılışını yapmak üzere 29 Mart'ta İşgal devleti İsrail'e gidiyor

Azerbaycan Cumhuriyeti'ndeki devlet medya kaynakları, bu ülkenin dışişleri bakanının Siyonist rejim yetkilileriyle görüşmek üzere işgal altındaki Filistin'e gittiğini bildirdi.

Resmi Azerbaycan ajansı APA'nın haberine göre Siyonist rejim medyası, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Jeihun Bayramov'un 29 Mart'ta işgal altındaki Filistin'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Basında çıkan haberlere göre Bayramov'un işgal altındaki Filistin'e yaptığı gezinin amacı, Siyonist rejimde Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin açılış törenine katılmak.

Bazı Siyonist gazetecilere göre, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı bu ziyareti sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüşecek.

Bu yıl 27 Aban'da Azerbaycan Cumhuriyeti Parlamentosu Tel Aviv'de büyükelçilik açılmasını onayladı ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de onayladı. Siyonist rejimin eski başbakanı "Yair Lapid" de bu kararı memnuniyetle karşıladı ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bu rejimin "önemli ortağı" olduğunu ve Azerbaycan'ın Müslüman ülkelerdeki Yahudilerin en büyük yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi.

"Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Mokhtar Mohammadoğlu Mohammadov'u Ocak ayı başlarında ülkenin işgal altındaki topraklara yönelik ilk olağanüstü ve tam yetkili büyükelçisi olarak resmen atadı

Kaynak : TEVHİDHABER