Azerbaycan  İle İsrail Anlaşma İmzaladı

Azerbaycan İle İsrail Anlaşma İmzaladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü ile geçici Siyonist rejim arasındaki havacılık anlaşmasını kabul etti.

Bu anlaşmaya göre, Bakü'den işgal Altındaki Filistin'e ve işgal altındaki Filistin'den Bakü'ye geçiş yapan yolcular, bagajlar ve kargolar, belirli noktalardan alınacak ve basit kontrollere tabi tutulacak. Bu anlaşmaya göre, havacılık alanındaki güvenlik önlemleri ve tehditleri bu yasadan muaf olacak.

Bu anlaşma, Azerbaycan Cumhuriyeti ile İsrail rejimi arasında hava ilişkileri sağlamak amacıyla Haziran 2022'de Tel Aviv'de imzalanmıştı. Bu anlaşmaya göre, Bakü ve Tel Aviv, belirlenen güzergahlarda mutabık kalınan hizmetleri gerçekleştirmek için birkaç havayolu belirleyecek.

Haber kaynaklarının ifadesine göre, kısa bir süre önce Azerbaycan Cumhuriyeti ile geçici Siyonist rejim, hava taşımacılığı ve siber güvenlik alanında bir anlaşma imzaladı.

Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, işgal altındaki Filistin'e yaptığı ziyaret sırasında İsrail rejimi yetkilileriyle ikili görüşmelerde bulundu. Bu ziyaret sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ile Tel Aviv Ulaştırma ve Karayolu Güvenliği Bakanlığı arasında bir hava taşımacılığı anlaşması imzalandı.

Öte yandan Bakü ve Tel Aviv'in geniş çaplı askeri ilişkileri var, çünkü Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı kısa süre önce bu ülkenin İsrail'den "Sky Attacker" ve "IAI Harop" olarak bilinen gözetleme ve savaş uçaklarını satın aldığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, bu ülkeyi ziyaret eden Siyonist rejimin Savunma Bakanı Benny Gantz ile Bakü'de bir araya geldi. Bu ziyaret sırasında Gantz, Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanı ve aynı zamanda bu ülkenin Sınır Muhafız Komutanı ile bir araya geldi.

Tel Aviv rejimi, silahlarının müşterileri hakkında çok fazla bilgi vermeyi reddetmesine rağmen, Siyonist bir askeri uzman olan Tal Schneider, bu silahların çoğunun gideceği yerin gizli olduğunu itiraf etti ve Azerbaycan'ın silah satın alan müşterilerin en başında olduğunu ve Azerbaycan'ın Siyonist rejimden aldığı bu İHA'ları Karabağ savaşında Ermeni ordusunun mevzilerine karşı kullandığını doğruladı.(Ajanslar)