Avrupalı Eski Bakanlar: İsrail Bir "Apartheid" Devleti

Avrupalı Eski Bakanlar: İsrail Bir "Apartheid" Devleti

Eski Avrupalı ​​dışişleri bakanları, Siyonist düşman yetkililerin Filistinlilere karşı uyguladıkları politikaları "apartheid suçu" olarak nitelendirdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bakanlar, Fransız gazetesi "Le Monde" tarafından yayınlanan bir mektupta, "İsrail'in Filistinlilere karşı izlediği politika ve uygulamaların bir apartheid suçu olduğunu kabul etmekten başka bir alternatif görmüyoruz" dedi.

Mektup, Danimarka'nın eski dışişleri bakanları Mogen Yeketoft, Finlandiya, Arkki Tuomioja, Slovenya, Ivo Vagel, Fransa, Huber Vedrine ve İngiltere Dışişleri Bakanı Saida Warsi tarafından imzalandı.

Gazeteden alıntı yapan Filistin Haber Ajansı,
eski bakanların Filistin-Siyonist çatışmasına ilişkin "uluslararası toplumun ciddi ihlallerine karşı harekete geçemeyen" uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdiklerini söyledi.

Mektupta, "Dünya, Ukrayna'da ortaya çıkan dehşeti izlerken, kurallara dayalı bir küresel düzeni korumanın aciliyeti konusundaki konuşmalar, siyasi ve kamusal söylemlere egemen oluyor" dediler.

Geçen Nisan ayında Uluslararası Af Örgütü, Siyonist varlığı bir "apartheid" devleti olarak tanımladı ve Filistinlilere karşı uyguladığı öldürme ve işkenceyi kınadı.

APARTHEİD NE DEMEK ?

Apartheid kelimesi ayrılık anlamına gelmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Güney Afrika Cumhuriyeti ve Güneybatı Afrika'da 1948-1994 yılları arasında iktidarda bulunan Ulusal Parti hükümeti tarafından çıkarılan ve ırksal ayrımcılığı savunan bir sistem olarak bilinmektedir