Artvin Hopa'da Kutlu Doğum Konferansı

Artvin Hopa'da Kutlu Doğum Konferansı

Artvin'in Hopa ilçesinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'İslam'da Aile, Milli ve Manevi Değerlerimiz' konusu anlatıldı.

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koç'un konuşmacı olarak katıldığı programa Hopalılar yoğun ilgi gösterdi.
İnsanın cennetten yeryüzüne, oradan da ebedi aleme uzanan serüveninin çok zorlu olduğunu belirten Doç. Dr. Ahmet Koç, "Sadi Şirazi'nin insanı tarifiyle; bir damla kan bin türlü endişe, insan sosyal bir varlıktır ve dünya hayatı tek başına altından kalkamayacak meşakkatlerle doludur. İnsan acılarını ve mutluluklarını paylaşacak insanlara muhtaçtır. Bu nedenledir ki Allah, Adem (as)'ı yarattığında ona eş olarak Havva validemizi yaratmıştır. Yani ilk insandan itibaren insanlar aileler halinde yaşamıştır." diyerek ailenin önemine dikkat çekti.

Konferans sonunda davetlilere şeker ikram edilirken, Diyanet görevlileri ve vatandaşlar kan bağışında bulundu. İlahiler söylendiği programda, şiirler ve slayt gösterileri sunuldu. Programa; İlçe Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Müftü Vahittin Kaim, Arhavi Müftüsü Ahmet Erdem ve çok sayıda vatandaş katıldı.