Araplara Ölüm Sloganları Atılıyor

Araplara Ölüm Sloganları Atılıyor

Ben Gvir ve diğer bakanların da katılımıyla binlerce yerleşimci “Araplara ölüm” sloganları attı

İşgal altındaki Kudüs'te Şam Kapısı önünde toplanan binlerce İsrailli yerleşimci, 18 Mayıs 2023 Perşembe; Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in başkanlığında bakanlar ve milletvekillerinin katılımıyla her yıl düzenlenen Bayrak Yürüyüşü'ne katıldılar

Olay yerinde bulunan gazeteciler ve görgü tanıkları AA muhabirine, Kudüs'teki Şam Kapısı'na gelen binlerce yerleşimcinin Filistin ve Arap karşıtı sloganlar atarak "Araplara ölüm" gibi sloganlar atarak evlerin kapılarını tıklattığını söyledi.

Gazeteciler, Batı Kudüs'ten başlayan bayrak yürüyüşüne iki aşırılık yanlısı Itamar Ben Gvir (Ulusal Güvenlik Bakanı) ve Bezalel Smotrich'in (Maliye Bakanı) aralarında bulunduğu İsrailli bakanların katıldığına dikkat çekti.

Yürüyüşe katılan Ben Gvir, "Kudüs bizimdir" sloganları attı.

Gazetecilere göre, mitinge Enerji Bakanı Yisrael Katz'ın yanı sıra Knesset üyeleri ve aralarında Savunma ve Dışişleri Komisyonu başkanı Yuli Edelstein'ın da bulunduğu diğer yetkililer katıldı.

Yerleşimciler onlara saldırmadan önce bir dizi Filistinli genç, Şam Kapısı'nda binlerce İsraillinin önünde Filistin bayraklarını dalgalandırdı.

Filistinlilere yönelik saldırılar

Batı Kudüs'ten bayrak yürüyüşünün başlamasıyla aynı zamana denk gelen İsrail polisi, Şam Kapısı'nda ve Doğu Kudüs'teki Eski Şehir ve sokaklarında Filistinlilere saldırdı.

Görgü tanıkları AA muhabirine, İsrail polisinin Filistinlileri Bab al-Amoud bölgesi ve Eski Şehir'de döverek bölgeyi terk etmeye zorladığını söyledi.

Görgü tanıkları, İsrail polisinin Şam Kapısı bölgesini boşalttığını ve çevresine bariyerler kurduğunu belirtti. İbrani takvimine göre Doğu Kudüs'ün işgalinin 56. yıldönümü münasebetiyle bayraklar hazırladı

İsrail polisi sahadaki gelişmeleri izlemek için bir helikopter ve bir insansız hava aracı kullandı.

Binlerce İsraillinin Şam Kapısı'na gelişine hazırlık olarak, büyük İsrail polis güçleri de Eski Şehir içinde ve çevresinde konuşlandırıldı.

Polis Filistinlileri durdurarak geçişlerini engelledi, buna karşılık onlarca İsrailli ellerinde bayraklarla ve dans gösterileriyle Şam Kapısı'na geldi.

Ancak Büyük Yürüyüş, Batı Kudüs'ten başlar, Şam Kapısı ve Eski Şehir'deki Müslüman Mahallesi'nden geçerek Yahudilerin "Ağlama Duvarı" dediği El Burak Duvarı'na kadar uzanır.

Binlerce İsrailli, yürüyüşe katılmaya hazırlanmak için Batı Kudüs'te toplanmıştı, ancak onlardan önce düzinelerce Şam Kapısı'na gitti

KAYNAK:TEVHİDHABER