Arap Ulusalcılarıda Annapolis'te

Arap Ulusalcılarıda Annapolis'te

S. Arabistan Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, 27 Kasımda ABD'nin Annapolis kentinde yapılacak Orta Doğu konferansına katılacağını açıkladı.

Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısı için Mısır'da bulunan El Faysal, düzenlediği basın toplantısında, konferansa katılacağını, ancak marifetmiş gibi İsrailli yetkililerle tokalaşmak gibi "tiyatro oyunlarına" izin vermeyeceğini belirtti.

El Faysal, Arap ülkelerinin konferansa dışişleri bakanları düzeyinde katılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

Suudi Bakan, "Suudi Arabistan'ın tutumunu gizlemiyorum. Bugüne kadar gönülsüzdük. Eğer bugün Arap uzlaşması olmasaydı, konferansa katılma kararı vermezdik" diyerek, ülkesinin, hiçbir zaman Arap uzlaşmasına karşı bir tutum içinde olmayacağını belirtti.

Faysal, Annapolis'e gitme kararı almalarının ciddiyetinin ve anlamının üzerini örtmenin yolunu "İsrailli yetkililerle tokalaşmak gibi gösterilerin bir parçası olmayacaklarını" söylerek ifade etmeye çalıştı.

Suudi Arabistan'ın toplantıya katılması, ABD için, konferansa Arap ülkelerinin güçlü desteğini göstermesi bakımından önem arz ediyordu.