Amerika Nablus Ve Cenin  Askeri  Kontürolü  için   Plan Hazırlamış

Amerika Nablus Ve Cenin Askeri Kontürolü için Plan Hazırlamış

İlk kez.. Blinken'in Nablus ve Cenin'i kontrol etmek için Abbas'a sunduğu bir Amerikan planının ayrıntılarını yayınladı.. direnişe ka

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Amerikan “Axios” web sitesi Çarşamba akşamı, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a, güvenlik servislerinin Cenin ve üzerindeki kontrolünü yeniden sağlamayı amaçlayan bir Amerikan güvenlik planını kabul etmesi için baskı yaptığını ortaya çıkardı.

"Axios" internet sitesinde adı açıklanmayan ABD'li ve İsrailli yetkililerin şu sözlerine yer verildi: "Blinken, Salı günü Ramallah şehrinde Abbas'la yaptığı görüşmede, ABD güvenlik koordinatörü General Michael Wenzel tarafından formüle edilen bir güvenlik planını kabul etmesi için baskı yaptı. işgal altındaki Batı bu plana göre Şeria'da Nablus ve Cenin şehirleri üzerindeki abbas güçleri kontrolünü yeniden sağlıyor.


Wenzel planını birkaç hafta önce işgal hükümetine ve Filistin Yönetimine sundu ve ABD ve İsrailli yetkililer "Tel Aviv Wenzel planını desteklerken, Filistinliler direniş korkusuyla bu konuda çekincelerini dile getirdiler" dediler.
“Filistin Yönetimi, şu anda İslami Cihat ve Hamas hareketlerine bağlı silahlı grupların yanı sıra kararlara uymayan El Fetih hareketi üyeleri tarafından kontrol edilen Cenin ve kampının kontrolünü fiilen kaybetti.


Aynı kaynağa göre Amerikan planı, "işgal altındaki Batı Şeria'daki militanlara karşı koymak için özel bir Filistin kuvvetinin eğitilmesini" içeriyor.