Ambargo 5 Yıldı 27 Yıl Oldu
Hoseyni yaptığı açıklamada İslam devriminden bugüne kadar İrana Boeing uçaklarının satın alınması ve yedek parça temini konusunda ABD tarafından ambargo uygulandığını belirtti.
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Mohammed Ali Hoseyni ABD"nin İran"a ait Airbus uçaklarının yedek parçalarını temin etme girişimine karşılık böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde dahi bu gelişmenin çok basit ve sınırlı bir girişim olduğunu söyledi.
Hoseyni yaptığı açıklamada İslam devriminden bugüne kadar İran"a Boeing uçaklarının satın alınması ve yedek parça temini konusunda ABD tarafından ambargo uygulandığını belirtti.
ABD"nin İran"a bu uçakların tamiri ve yedek parça temini konusunda açıklamalarına değinen Hoseyni, İran"a ait bu uçakların sınırlı yedek parçasının verileceği ve üçüncü bir ülkede bu uçakların tamirinin yapılacağını söyledi.
ABD"nin bu konuda İran"a uyguladığı ambargonun insanlık dışı adaletsizce girişim olduğuna dikkat çeken Hoseyni, ABD"nin kongrede İran"a ambargoların 5 yıl devam etmesini onayladığını ve 27 yıldır uygulanan ambargolarda bir değişiklik olmadığını vurguladı.
Bazı haber kaynakları ABD Federal havacılık kurumu tarafından İran"ın uçaklarını tamir edilmesi ve yedek parça ihtiyacının karşılanması önerisini sunduğu yolunda haberler yayınladılar.
ABD Dışişleri Bakanlığı da bu gelişme karşısında gerekli izinlerin çıkarılması için kongre ve maliye bakanlığıyla temasa geçtiği bildirildi
İRNA
