"Allah katında din yalnızca İslam'dır"

"Allah katında din yalnızca İslam'dır"

Nilüfer Müftülüğü tarafından organize edilen “modern zamanlarda manevi problemler” konulu konferansta konuşan UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Tevfik Yücedoğru...

Nilüfer Müftülüğü tarafından organize edilen "modern zamanlarda manevi problemler" konulu konferansta konuşan UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Tevfik Yücedoğru; insanların maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçları olduğunu, bunu da İslâm dini ile doldurulacağını söyledi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Tevfik Yücedoğru, maddi ihtiyaçlar gibi manevi ihtiyaçların da doyurulması gerektiğine işaret ederek, herkesin fıtratında dine inanma ihtiyacı bulunduğunu söyledi.
Nilüfer Müftülüğü'nün düzenlediği "Modern zamanlarda manevi problemler" konulu konferansta, günümüz insanının manevi boşluğu ele alındı. Konferansa konuşmacı olarak katılan UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Tevfik Yücedoğru, modernlik kavramının anlamı ile doğu-batı kültürlerinin dinlere bakışını anlattı. Yücedoğru, insanların maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçları da olduğunu belirterek, "Herkesin bir dine inanma ihtiyacı vardır. Dinler fıtri, yani yaratılışa uygundur. Allah katında İslâm'dan başka hak din yoktur" dedi.

"KÂFİRLER AZAP ÇEKECEK"

Yücedoğru, son zamanlarda gayrimüslimlerin de cennete gireceği iddialarının ortaya atıldığını; ancak bu görüşlerin beyhude olduğunu, Kur'an-ı Kerim'de kâfirlerin sonsuz azap çekeceğinin kesin olarak bildirildiğini söyledi. Yücedoğru, 20. yüzyılın başlarından itibaren insanlığın komünizmi denediğini ve hüsrana uğradığını, çok yakında kapitalizmin de daha feci bir şekilde son bulacağını savundu. İnsanlığın doğruya deneye yanıla ulaştığını; fakat Allahû Teâla'nın gönderdiği din ve son Peygamberi aracılığıyla insanların doğrulara zahmet çekmeden ulaşmasını istediğini belirten Yücedoğru, modernlik kavramının batı kültüründen ithal edildiğini, batının modernliği dinden uzaklaşma olarak algılamasının bize de bulaştırılmak istendiğini anlattı.

"İSLÂM, İLME ÖNDERLİK EDİYOR"

Yüceoğdu, İslâmiyet'in akla ve modern ilimlere ön ayak olduğunu; fakat günümüzde "İslâm terakkiye manidir" iddiasının yeniden gündeme getirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Yücedoğru, modernliğin dinimize aykırı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini, bugünkü manevi problemlerimizin İslâm'a sarılarak çözülebileceğini söyledi.

"BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR"

Nilüfer Müftüsü M. Faruk Arvas da, yaşadığımız yüzyılın manevi çöküşe sahne olduğuna işaret etti. Arvas, büyük bir bilgi kirliliği yaşandığını, yalan yanlış bilgilerin asrımız insanlarına çok büyük zararlar verdiğini belirterek, "İnsanların manevi olarak boşluğa düştüklerini üzülerek seyrediyoruz" dedi.

Etiketler: İslam  Müftü  Modern  Kafir