Alkol ve uyuşturucu şeytan işi

Alkol ve uyuşturucu şeytan işi

Türkiye’de her geçen gün biraz daha yaygın hale gelerek telâfisi zor bir noktaya ulaşan alkol ve uyuşturucunun hayatı tehdit ettiği bildirildi.

İslâmiyetin insanları felâkete sürükleyen zararlı maddelerin kullanımını yasakladığına dikkat çeken Diyarbakır İl Müftüsü Ali Melek, "Her türlü alkollü içecekler, afyon, esrar, kokain, hap gibi uyuşturucu kullanımları aileyi ve toplumu huzursuz ediyor. Cinayetler işleniyor, aileler yıkılıyor, intiharlar artıyor. Genç nesiller uyuşturucunun pençesinde can veriyor" dedi. Melek, sigara, alkol ve uyuşturucu salgınının hiçbir zaman günümüzde olduğu kadar ülke insanını ve özellikle gençleri tehdit edici boyuta ulaşmadığına dikkat çekti.

Türkiye'de alkol ve uyuşturucu kullanımının liselere kadar indiğini dile getiren Melek, "Liseli gençler üzerinde yapılan bir anket çalışmasına göre alkol kullananların gerekçeleri üzüntü ve problemleri unutmak, arkadaşlarının teklifini reddetmemek, neşeli olmak ve keyif almak, özel günleri kutlamak, stres atmak, tadına bakmak, sevdiği kişiye kavuşamamak, cesaret kazanmak şeklinde sıralanmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Türkiye dahil 30 ülkeyi içerisine alan 2005 yılı araştırma raporunda verilen istatistikler bu konunun ciddiyetini ortaya koymaktadır. Cinayetlerin yüzde 85'i, intihara teşebbüslerin yüzde 90'ı, trafik kazaların yüzde 75'i, mala yönelik suçların yüzde 77'si, boşanmaların yüzde 80'i, hırsızlık ve yan kesicilerin yüzde 71'i, tutukluların yüzde 78'si, öldürme olaylarının yüzde 50'si, akıl hastalıklarının yüzde 60'ı alkolden kaynaklanmaktadır. Hiç şüphesiz bu rakamlar bize birçok şeyi anlatmaktadır. Yine bu rakamlar bize tehlikenin boyutunun ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Gerek birey gerekse toplumsal olarak ciddi tedbirler almamız ancak tehlikeyi fark ettiğimizde mümkün olabilecektir" diye konuştu.

Kampala'dan somut adımlar bekleniyor
İslamiyetin insanları felakete sürükleyen bu zararlı maddelerin kullanımını yasakladığına dikkat çeken Melek, "Millet olarak gençliğimizi, neslimizi iyi yetiştirmemiz, iyi eğitmemiz, sorumluluk bilinci, Allah, Peygamber ve insan sevgisi ile donatmamız vermemiz, onları bedenen, ruhen ve zihnen sağlıklı, fikri ve vicdanı hür, imanlı ve ahlaklı bir nesil olarak yetiştirmemizle ancak mümkün olacaktır. Çalışkan, dürüst, mukaddes değerlere bağlı, bir nesil yetiştirmeyi yüce yaratıcımızdan niyaz ediyorum" dedi.

Huzurumuzu bozuyor
Her türlü alkollü içecekler ile afyon, esrar, eroin, kokain, katı, sıvı, toz veya hap gibi uyuşturucu kullanımlarının aile ve toplumları huzursuz ettiğini anlatan Melek, cinayetlerin işlendiğini, ailelerin yıkıldığını, intiharların arttığını ve genç nesillerin uyuşturucunun pençesinde can verdiğini vurguladı.

Milli Gazete