Aliyev'den Siyonist Herzog'a Silah Teşekkürü

Aliyev'den Siyonist Herzog'a Silah Teşekkürü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesi ile İsrail arasındaki savunma işbirliğine övgüde bulundu.

Aliyev, İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog ile Bakü'de yaptığı görüşmede, "Geçen Mart ayında Tel Aviv'de Azerbaycan büyükelçiliğinin açılmasının daha yakın etkileşim için daha fazla fırsat yarattığını" belirterek, iki ülke arasındaki savunma işbirliğine övgüde bulundu .


Bakü'nün "savunma kabiliyetimizi ve devletimizi, değerlerimizi, ulusal çıkarlarımızı ve toprak bütünlüğümüzü koruma yeteneğimizi modernize etmemize yardımcı olan bu alanda uzun yıllardır modern İsrail teçhizatı edindiğini" belirtti.

İbranice Haaretz gazetesi , "hem İsrail hem de Azerbaycan'ın yirmi yılı aşkın süredir stratejik bir ittifakla bağlantılı olduğunu ve Tel Aviv'in Bakü'ye büyük silah sevkiyatı sağladığını" bildirdi.
Azerbaycan kargo uçaklarının , Azerbaycan petrol sevkiyatı karşılığında İsrail'den Azerbaycan'a cephane taşımak için son yedi yılda İsrail'in güneyindeki "Ovda" askeri havaalanına 92'den fazla iniş ve kalkış yaptığı belirtildi.

Gazete, internet sitesinde, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Ovda askeri havaalanına bir Azerbaycan uçağının (İlyuşin-76) inişine tanık olduğunu doğruladı. aynı uçağın Türk hava sahası üzerinden kuzeydoğuya, oradan da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki üssüne döndüğü bir dönem.

Kaynak:TEVHİDHABER